Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Сряда, Септември 27, 2023
Text Size

Световна седмица на парите 2023ПЛАНИРАЙ ПАРИТЕ СИ, ПЛАНИРАЙ БЪДЕЩЕТО СИ! #GMW2023 В СУ "Георги Бенковски" гр.Пазарджик дейностите за Световната седмица на парите стартираха с изложба-базар на касички. Те бяха направени в час по Лични финанси от учениците от 8.а клас с преподавател Лилия Чаушева. Учениците по екипи ще посетят 16 паралелки от 1 до 4 клас, като заедно с малките предприемачи ще се запознаят какво са нужди, желания и права на детето чрез интерактивни игри и симулации. В края на седмицата малките ученици ще получат по една касичка от изложбата, за да може да спестяват паричките на класа и водят своята отчетност, чрез записване на приходите в касичката.

Конкурс СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик на тема „Ние сме светът, ние сме децата“

Училищен кръг на националното състезание по правопис на английски език Bulgarian National English Spelling Bee 2023г.


На 24.02.2023г. СУ "Георги Бенковски" - гр. Пазарджик се включи за поредна година в Националното състезание по правопис на английски език Bulgarian National English Spelling Bee 2023г. Участниците бяха разпределени в две възрастови групи.
В първата (Spelling Bee Junior 3-4 клас) участваха 20 ученици.
На 1-во място се класира Валерия Генчева от 3 б клас, a на 2-ро - Костадин Найденов от 4 г клас.
Във втората възрастова група (Spelling Bee 5 -7 клас) се включиха 6 ученици.
На 1-во място се класира Стефани Дадришка от 5 б клас, а на 2-ро - Ангел Василев от 7 г клас. “Работливите пчелички” получиха грамоти за участие и награди, а финалистите бяха отличени и с медали. Всички участваха с голямо желание и ентусиазъм и показаха знания и компетенции по английски език.
В края на месец март победителите ще вземат участие в Регионалния кръг на състезанието. Организатор на състезанието е г-н Й. Трендафилов, подпомогнат от г-жа Г. Комсалова.

Тържество ознаменува днешния празник в СУ „Георги Бенковски“Тържество ознаменува днешния празник в СУ „Георги Бенковски“ На 02.03.2023г. СУ "Георги Бенковски "- гр. Пазарджик отбеляза 145 години от Освобождението на България със спектакъл, изготвен от г-ца Евелина Пиперова, ст. учител по БЕЛ, и г-жа Дафинка Боянова, ст. учител по музика. Ученици от 8. и 9. клас припомниха исторически факти и събития, свързани с Освобождението, а петокласници в роли на поробители и поробени пресъздадоха трагични и величави моменти от родната ни история.
Професионалното изпълнение на патриотични песни от вокална група "The Best" и емоционалното рецитиране на Иван-Вазовото стихотворение "Опълченците на Шипка" повишиха празничното настроение.
Всички в препълнената лекционна зала, станали на крака, тържествено изпяха химна на Република България. Госпожа Наталия Александрова- директор на училището, поздрави ученици и учители, като им пожела да пазят българския дух и да ценяват свободата, за да пребъде България!
http://pzdnes.com/.../%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D1.../

Тържество по случай Баба МартаСУ “Георги Бенковски“ – град Пазарджик широко отвори врати, за да посрещне малките си приятели от четвърта група и техните учители от ДГ „Юрий Гагарин“, град Пазарджик и ДГ “Калина Малина“, град Пазарджик в навечерието на Първи март.
В препълнената с усмивки лекционна зала скъпите гости бяха радушно посрещнати от г-жа Наталия Александрова – директор на училището.
С много обич и старание ученици от IV клас и техните начални учители бяха подготвили емоционална програма. Със стихове и песни, с драматизации и хора малки и големи посрещнаха Баба Марта. Тя накичи всички с мартеница, изработена от ученици от клуб “Сръчни ръце“, с пожелание за здраве, усмивки и сбъднати мечти.
Гостите от детските градини също подариха мартеници на своите по-големи приятели.
Оживлението бързо завладя и малките деца, които с желание се включиха в програмата със стихче и песен. Празникът завърши кръшно хоро, а лекционната зала се оказа тясна за талантливите деца и ученици.
Със сигурност нашето партньорство ще продължи през годините.

Още статии...

Страница 4 от 63

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер