Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Понеделник, Май 20, 2024
Text Size

Приказна въртележкаВ „Дните на отворените врати“ (25.03.-27.03.2024г.) в СУ „Георги Бенковски“ – град Пазарджик гостуваха децата от четвърта група и техните учители от ДГ „Валентина Терешкова“, ДГ „Снежанка“, ДГ „Юрий Гагарин“ и ДГ „Калина Малина“, град Пазарджик.
Талантливите актьори от IV клас поканиха малките си приятели заедно да празнуват Приказен бал – вълнуващ, вълшебен карнавал. На сцената с песни, стихове и танци оживяха любими приказни герои – Спящата красавица, Снежанка, Пепеляшка, Червената шапчица, Буратино, Пипи Дългото чорапче, Кумчо Вълчо и Лисана, Хитър Петър, Ян Бибиян и дяволчено Фют и др. Оживлението бързо завладя и малки, и големи и всички много се забавляваха на Приказната въртележка.
Искряха очите и на учителките, разпознали сред актьорите вече порасналите деца. А учениците с много обич прегръщаха любимата госпожа.
Бъдещите първокласници разбраха, че в училище е лесно, учи се, но… интересно.
Всички си пожелаха здраве, още вълнуващи срещи, нови приятелства и много успехи.

На регионалният кръг на състезанието по английски език „Spelling Bee“ Стефани Дадришка от 6.б клас зае IV мястоНа 23 март 2024 г. в гр. Пловдив се проведе регионалният кръг на състезанието по английски език „Spelling Bee“, на което Стефани Дадришка от 6.б клас зае IV място. Това я класира между 30-о и 40-о място от 4200 състезатели, участвали в училищните кръгове на състезанието, което означава, че резултатът на Стефани я нарежда в най-добрия 1% състезатели.
Поздравления и пожелания за още по-големи успехи и постижения в областта на английския език!
Йордан Трендафилов,
отговорник за организирането на училищния кръг на състезанието и подготовката на нашите състезатели в него

Акция „Жълти стотинки - деца помагат на деца“Във връзка със Световната седмица на парите Лилия Чаушева – старши учител по предприемачесво и ИТ и Петя Дарджикова – старши учител по изобразително изкуство стартират в Средно училище„Георги Бенковски“ град Пазарджик Акция „Жълти стотинки - деца помагат на деца“. Ученици - доброволци от 7, 8 и 9 клас в часовете по Лични финанси и Изобразително изкуство създават касички от остатъчни и рециклирани материали, които ще дарят на учениците в начален и прогимназиален етап. На 19.03.2024г. се направи представяне на инициативата, нейната мисия и целта на училището: Да привлече съмишленици от град Пазарджик и областта като фирми партньори, детски градини, родители и приятели да се ангажират и те с идеята, къто училището стане център за областта. Отговорници по класове на доброволците: 7.а клас – отговаря за първи клас; 7.б клас – отговаря за втори клас 7.в клас – отговаря за трети клас 7.г клас – отговаря за четвърти клас 8.а клас – отговаря за пети клас 9.а клас – отговаря за шести клас Всеки клас ще получи по една касичка, в която да събира стотинките. За деня на детето (1 юни), ще се предадат касичките и класът събрал най-много стотинки ще бъде награден от Настоятелството на училището, след като бъдат обявени резултатите. Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”. @GlobalMoneyWeek @JABulgaria

„Дай втори живот на непотребното“ Партньорска инициативаНа 18 март – Световен ден на рециклирането, в Средно училище „Георги Бенковски“, гр. Пазарджик, стартира инициатива на тема „Дай втори живот на непотребното“ и с цел „Създаване на моливници от остатъчни материали“. Партньори в инициативата са Средно училище „Георги Бенковски“ и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“. Библиотекарите от отдел „Читални“ на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ Теменужка Пачева и Александра Чолакова представиха накратко книги и статии от периодични издания за рециклирането пред учениците от 5-ти клас - Ателие „Сръчни ръце“ с ръководител г-жа Петя Дарджикова и пред учениците от 8.а клас – Клуб „Знам и мога“ с ръководител г-жа Лилия Чаушева, след което започна изработването на моливниците. За направата им участниците в проекта използваха ролки от мушами и платове, а изделията бяха допълнително украсени и декорирани със самозалепващо се фолио и стикери. Моливниците, заедно с рекламни материали на партньорите в инициативата, ще бъдат подарени на читалища в населени места, в които живеят и от които пътуват ученици на Средно училище „Георги Бенковски“, гр. Пазарджик.

I място във втора състезателна група VIII-X клас от общинския кръг на Националното състезание по БДП за ученици през учебната 2023-2024 г. за СУ "Георги Бенковски"На 14.03.2024 г. в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се проведе общинският кръг на Националното състезание по БДП за ученици през учебната 2023 - 2024 г. със съдейстнието и подкрепата на Община Пазарджик и сектор "Пътна полиция".
В Първа състезателна група V-VII клас взеха участие 6 отбора. Класиране:
I място - ОУ "Проф. Иван Батаклиев"
II място - ОУ "Отец Паисий", с. Говедаре
III място - СУ "Д-р Петър Берон"
Втора състезателна група VIII-X клас:
I място - СУ "Георги Бенковски".
Грамоти на победителите връчи д-р Весела Тодорова - Директор на дирекция "Образование и култура" в община Пазарджик!

Още статии...

Страница 4 от 73

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер