Tyxo.bg counter На тържествена церемония бяха връчени наградите на победителите в националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”
Понеделник, Април 29, 2024
Text Size

На тържествена церемония бяха връчени наградите на победителите в националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

За поредна година домакин на тържеството бе Националния дворец на децата.
Церемонията по награждаването на победителите от националния конкурс бе посветена на Деня на добротата - 13 ноември. Организаторите на проявата избраха рисунката на 10-годишния Георги Ризов, ученик от СОУ „Г. Бенковски” – Пазарджик, с която да подкрепят Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Отличията бяха присъдени в три възрастови групи, категоризирани в рамките на конкурса за детска рисунка, в който съорганизатори бяха ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. До заключителния национален етап достигнаха творбите на 432 деца. Предметни награди и грамоти получиха 27 млади творци от цялата страна. Победителите в тазгодишното издание бяха излъчени от жури под председателството на главен асистент Валери Василев от Националната художествена академия.
Facebook Image
Банер