Tyxo.bg counter 20.04.2016г. Празник на училището. 140 години от Априлското въстание. 44 години училище „Георги Бенковски“
Петък, Март 29, 2024
Text Size

20.04.2016г. Празник на училището. 140 години от Априлското въстание. 44 години училище „Георги Бенковски“

Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Празникът донесе духа на Априлското въстание и неговите герои чрез стихове, изпълнени от ученици в 5 клас.
Най-очакваният момент бе финалът на конкурса „СОУ „Георги Бенковски“ търси талант“. Песни, танци, стихотворения и рисунки представиха талантливи ученици от I до VIII клас. Те създадоха чудесно настроение, незабравима атмосфера.
Младите хора се забавляваха, а преподавателите от училището бяха горди, че техните ученици са творчески личности, достойни продължители на училищните традиции.
В продължение на повече от един месец учениците от нашето училище живяха под знака на музиката, литературата, танците, изобразителното изкуство и спорта, писаха есета, рецитираха патриотични стихове. Над 180 много талантливи момичета и момчета от І-ІХ клас се явиха на състезанието, проведено в два кръга. До финала достигнаха 39 участници. За журито беше изключително трудно да излъчи най-добрите от добрите изпълнители. На финалния кръг, проведен на 20.04. на Празника на училището, в двора звучаха български и чужди, народни и възрожденски песни, извиха се хора, насладихме се на прекрасни ансамблови и индивидуални съчетания. Всички станахме свидетели на прекрасни рисунки, посветени на нашата Родина, на много силни авторски произведения, свързани с нашия патрон Георги Бенковски и Априлското въстание. След оспорваното състезание бяха връчени 9 награди, закупени със средства на Училищното настоятелство. В края на конкурса, поради изключително силното представяне на участниците, журито реши да връчи и 8 поощрителни награди от всяка категория по две.Честито на победителите! Благодарности за всички ученици, събрали сили да представят своя талант! Още не са утихнали емоциите от първия конкурс и вече се готвим за следващия през новата учебна 2016/2017 година.
До нови срещи!
Facebook Image
Банер