Tyxo.bg counter ДЕН НА ФИНАНСОВАТА ГРАМОТНОСТ – СУ“ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ОТНОВО С ПРИЗОИ МЕСТА
Петък, Април 26, 2024
Text Size

ДЕН НА ФИНАНСОВАТА ГРАМОТНОСТ – СУ“ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ОТНОВО С ПРИЗОИ МЕСТА

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

dsc02594

27 март, понеделник - Ден на финансовата грамотност, София тех парк, JA Стартъп Хамбар, Като заключителна инициатива по проекта „Financial IQ: Проучване и повишаване на нивото на финансова грамотност на българските ученици““ JA България организира “Ден на финансовата грамотност“ в партньорство с NN България, Mastercard и УниКредит Булбанк.

Денят започна  с лекции от бизнес партньорите на ДАБ  за управление на паричните средства, след което учениците участваха  в бюджетна игра, а в следобедните часове работиха над казус с подкрепата на бизнес ментори и представиха своите решения пред жури, в което се включиха и представители на JA и тримата партньори по проекта.

СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик се включи активно в инициативата, като участваха  учениците от 9-ти клас:

Мелани Стефанова  Бечева

Стелиана Атанасова Дзукова

Цветан Стоянов Тилев

 Ива Петрова Бонева

Велина Ангелова Ангелова

и техния ръководител Лилия Чаушева, която се включи в дискусията за начинана на управление на собствените си финанси.

Отборът на Стелиана се класира на второ място, а на Ива – трето.

На Мелани и бе взето интервю за участието й в инициативата.

В рамките на събитието беше представено и новото учебно помагало по лични финанси за гимназиален етап, разработен от JA, в който са включени и казуси от реалния бизнес, подготвени от тримата партньори по проекта. Помагалото е подходящо за всички ученици от 8. и 9. клас и е заложено в учебния план, разработен от JA България за новия профил „Предприемачески“. В „Деня на финансовата грамотност“ се включиха  60 ученици от цялата  страната. По-голямата част от тях са от училища, участвали в проучването на нивото на финансова грамотност, което JA проведе заедно с ОИСР и МОН преди няколко месеца.

Снимки

 

Facebook Image
Банер