Tyxo.bg counter Design Thinking
Петък, Април 26, 2024
Text Size

Design Thinking

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 


На 15.12.2018 година се проведе иновационен лагер на ученици от учебните компании от градовете Пазарджик, Карлово, Бургас, Средец и Пловдив за дизайн мислене. Инициативата се проведе в Общински детски комплекс Пловдив от JA Bulgaria и SAP. В рамките на един ден участниците ще имаха възможност да подобрят значително продукта на своята учебна компания чрез инструментите на Design Thinking. Работеха по екипи и всяка учебна компания промотира своя продукт. От СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик участваха учениците от 11"а" клас Цветан Тилев, Мелани Бечева и Косара Копралева с ръководител Лилия Чаушева.
Design Thinking e методологията, която поставя нуждите на клиента в основата на създаването на продукти и услуги. За участниците имаше кратки теоретични части, последвани от работа по отделните Design Thinking фази – проучване, синтезиране, генериране на идеи, прототипиране и валидиране заедно с опитен специалист от SAP. Това помогна на учениците от учените компании да разбератте по-добре с какви проблеми се сблъскват потенциалните клиенти и до каква степен идеята за продукт или услуга ги разрешава и в каква насока да се доразвие.
Ползата от участието в това обучение на всеки един екип, който е в начална фаза на разработка е, че може да:
- Изясни от какво наистина имат нужда клиентите – чрез проучване с подготвени въпроси за интервю и наблюдения;
- Генерира/избере нови идеи как да се удовлетвори тази нужда с иновативен продукт или услуга, които все още не са на пазара – в рамките на синтезиране и генериране на идеи;
- Валидира/оцени до колко предложенията се харесват на клиентите – чрез прототипиране и проверка с тестови потребители;
- Си тръгне с конкретни следващи стъпки за реализиране на продукт или услуга.
Facebook Image
Банер