Tyxo.bg counter Училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата
Четвъртък, Март 28, 2024
Text Size

Училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 


В СУ „Георги Бенковски“, град Пазарджик на 29.03.2022г. се проведе училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Сформирани са три отбора в Първа възрастова категория с ученици от V-VII клас и два отбора във Втора възрастова категория с ученици от VIII-X клас.
Състезанието се проведе в две части. В първата част отборите решават писмен тест, изработен от училищната комисия по БДП, с времетраене 25 минути за учениците от Първа възрастова категория V-VII клас и 30 минути за Втора възрастова категория VIII-X клас. Огромен интерес предизвика втората част – практически тест в рамките на 15 минути. Един представител от всеки отбор измина състезателното трасе с велосипед пред погледа на двамата съдии. И малките, и големите ученици аплодираха състезателите, които влагаха много старание и мотивация за победа. Всички отбори показаха знания при решаването на тестовете и практически умения за управление на велосипед. Участници в състезанието получиха грамоти и медали. Отличените отбори в двете възрастови групи се класират за участие в общинския кръг на 08.05.2022г.
Facebook Image
Банер