Tyxo.bg counter Oбластeн кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата
Петък, Март 29, 2024
Text Size

Oбластeн кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 


За втора година СУ „Георги Бенковски” – гр. Пазарджик е училище-координатор и домакин на областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Гост на състезанието е г-жа Марияна Гигова – старши експерт по предучилищно възпитание в РУО – гр. Пазарджик.
На 14.05.2022 г. пет отбора от Първа състезателна група V-VII клас от – ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик, ОбУ “Христо Ботев“ – с. Калугерово, СУ “Св. Климент Охридски“ – гр. Ракитово, ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище и СУ “Александър Иванов-Чапай“ – гр. Белово, и два отбора от Втора състезателна група VIII-X клас от СУ “Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик и СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище, са класирани за участие в областния кръг на Националното състезание по БДП. По регламент състезанието е в две части. В 10.00 часа в лекционната зала на училището за определено време отборите решават писмен текст по БДП. Последва практически тест, оценяван от компетентно жури от трима представители на КАТ – Пазарджик. За 15 минути двама представители от отбор преминават елементите на състезателното трасето с велосипед. Участниците демонстрират много добра техника на управление на велосипед, прецизност и бързина.
Състезанието завърши с поздрав и думи на благодарност от г-жа Наталия Александрова – директор на училището- координатор, към отборите и ръководителите за отличното им представяне, за показаните знания и умения по най- важния урок в живота – да запазим себе си и другия на пътя. Благодари и на комисиите за създадените прекрасни условия и организация. Награди с медали отборите, класирали се I, II и III място.
Г-жа Николина Величкова – главен специалист в Община Пазарджик, връчи грамоти, изработени от училището-координатор, на всички състезатели и ръководители на отбори.
Победител в Първа състезателна група V-VII клас е отборът на ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик със 106 точки. С една точка разлика в крайното класиране ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище зае II място със 105 точки.
Във Втора състезателна група VIII-X клас победител е СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище със 132 точки.
Успех и достойно представяне на отборите от област Пазарджик в националния кръг на Националното състезание по БДП.
Facebook Image
Банер