Tyxo.bg counter Училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата 2022/2023 уч. г.
Вторник, Юни 25, 2024
Text Size

Училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата 2022/2023 уч. г.

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

За втора поредна година учениците от СУ „Георги Бенковски“, град Пазарджик на 14.02.2023г. участваха в училищния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Сформирани са три отбора в Първа състезателна група с ученици от V-VII клас и два отбора във Втора състезателна група с ученици от VIII-X клас.
Състезанието се проведе в две части. В първата част отборите решават писмен тест, изработен от училищната комисия по БДП, с времетраене 25 минути за учениците от Първа състезателна група V-VII клас и 30 минути за Втора състезателна група VIII-X клас.
Огромен интерес предизвика втората част – практически тест в рамките на 15 минути. Двамата представители от всеки отбор изминаха състезателното трасе с велосипед пред погледа на двамата съдии. И малките, и големите ученици аплодираха състезателите, които влагаха много старание и мотивация за победа. Всички отбори показаха знания при решаването на тестовете и практически умения за управление на велосипед. Участници в състезанието получиха грамоти.
Отличените отбори в двете възрастови групи се класират за участие в общинския кръг, който ще се проведе до 27.02.2023г.
Facebook Image
Банер