Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Октомври 02, 2022
Text Size

СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик започва прием след завършено основно образование за учебната 2022/2023 година

Национален кръг на олимпиадата по информационни технологии на 14 май 2022 г.


Училище-координатор за област Пазарджик – Средно училище „Георги Бенковски“ Пазарджик.
Участници за областта – ученици от Математическа гимназия „Константин Величков“.

„Мениджър за един ден 2022" – „Силата на един екип“На 10.05.2022 г. се проведе юбилейното двадесето издание на инициативата „Мениджър за един ден (под мотото „Силата на един екип“), организирана от JA Bulgaria (Джуниър Ачийвмънт България). Това е най-значимата образователна инициатива, която подпомага кариерната реализация на ученици над 16 години.
За поредна година 12 ученици от СУ „Георги Бенковски“ - гр. Пазарджик се включиха активно в инициативата, като в рамките на един работен ден участниците се запознаха с реалната дейност на компании и организации в град Пазарджик.
Фирмите и институциите, които бяха домакини на събитието, са: „Ирели“ ООД, „Профи Принт България“, „Елкомп-68“, „Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране и консултиране“ - град Пазарджик и СУ „Георги Бенковски“ - гр. Пазарджик.
Учениците, участвали в инициативата, заеха следните позиции:
- Елена Адова, Виктория Лукова и Симона Малинова (от 8.а клас) бяха заместник-директори и счетоводител в СУ „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик;
- Лилия Чачова, Димитър Моллов бяха мениджъри в Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране и консултиране“ - град Пазарджик;
- Цветелина Зяпкова, Йорданка Тонкова и Наталия Генчева от 9.а клас бяха във фирма „Елкомп-68“;
- Боян Иванов, Антон Костадинов (10.а клас) – във фирма „Профи Принт България“;
- Таня Василева и Николай Стойков – в „Ирели“ ООД.
С голям ентусиазъм и желание те влязоха в ролята на мениджъри и се потопиха в реалната работна среда на компаниите. За участието си в инициативата учениците получиха сертификати от JA Bulgaria. ашата подкрепа всяка година достигаме до над

Oбластeн кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищатаЗа втора година СУ „Георги Бенковски” – гр. Пазарджик е училище-координатор и домакин на областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Гост на състезанието е г-жа Марияна Гигова – старши експерт по предучилищно възпитание в РУО – гр. Пазарджик.
На 14.05.2022 г. пет отбора от Първа състезателна група V-VII клас от – ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик, ОбУ “Христо Ботев“ – с. Калугерово, СУ “Св. Климент Охридски“ – гр. Ракитово, ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище и СУ “Александър Иванов-Чапай“ – гр. Белово, и два отбора от Втора състезателна група VIII-X клас от СУ “Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик и СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище, са класирани за участие в областния кръг на Националното състезание по БДП. По регламент състезанието е в две части. В 10.00 часа в лекционната зала на училището за определено време отборите решават писмен текст по БДП. Последва практически тест, оценяван от компетентно жури от трима представители на КАТ – Пазарджик. За 15 минути двама представители от отбор преминават елементите на състезателното трасето с велосипед. Участниците демонстрират много добра техника на управление на велосипед, прецизност и бързина.
Състезанието завърши с поздрав и думи на благодарност от г-жа Наталия Александрова – директор на училището- координатор, към отборите и ръководителите за отличното им представяне, за показаните знания и умения по най- важния урок в живота – да запазим себе си и другия на пътя. Благодари и на комисиите за създадените прекрасни условия и организация. Награди с медали отборите, класирали се I, II и III място.
Г-жа Николина Величкова – главен специалист в Община Пазарджик, връчи грамоти, изработени от училището-координатор, на всички състезатели и ръководители на отбори.
Победител в Първа състезателна група V-VII клас е отборът на ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик със 106 точки. С една точка разлика в крайното класиране ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище зае II място със 105 точки.
Във Втора състезателна група VIII-X клас победител е СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище със 132 точки.
Успех и достойно представяне на отборите от област Пазарджик в националния кръг на Националното състезание по БДП.

11-то място на националния кръг на състезанието по английски език “Spelling Bee Junior”На 14-ти май на националния кръг на състезанието по английски език “Spelling Bee Junior” Стефани Дадришка от 4б клас достигна 11то място при участвали в първия, училищен кръг 2500 ученика от 2ри-4ти клас. Нека я поздравим и да и пожелаем още по-големи успехи за в бъдеще.
Й. Трендафилов, организатор на “Spelling Bee” за нашето училище

Още статии...

Страница 3 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер