Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Октомври 02, 2022
Text Size

Учениците от общежитието към СУ „Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик обсъдиха агресията като обществен проблем


МО на възпитателите в общежитието съвместно с педагогическия съветник Георги Божинов организираха на 14 април 2022 г. обучение на тема „Агресията и тормозът в училище и на улицата“ с ученици от 8 и 9 клас, настанени в общежитието. Обучението се проведе в новата зала за обучения в общежитието, създадена по инициатива на МО на възпитателите със средствата на училищния бюджет.
Медиатор на обучението беше г-н Божинов, а беседата проведе г-жа Бисерка Трайкова - Секретар на МКБППМН в община Пазарджик. Тя запозна учениците с дейността на Комисията за противообществени прояви на деца до 18 г. възраст по актуалната тема за агресията между учениците. Учениците изразиха лични мнения по обсъжданата тема.
След беседата беше прожектиран видео филм за агресията в училището и на улицата. Обучението премина при добра организация. Следващата тема за квалификация на МО е „Проблеми с употребата на наркотици, наргилета и енергийни напитки!“

Димитър Дамянов – председател на Методическото обединение на възпитателите в общежитието

Благословени Великденски празници!Бъдете здрави, изпълнени с топлина, доброта и любов! Благословени Великденски празници!
Г-ца Кънчева и учениците от 4 “б”клас

Проекти на тема "Моят бизнес" от 2.б класПрез световната седмица на парите от 21-25 март 2022 година, учениците от 2.б клас изготвиха и представиха своите проекти на тема "Моят бизнес" с класен ръководител Юлия Илиева.
Ето какво сътвориха бъдещите предприемачи.
Поздравления за творчество и сръчността!

Световната седмица на парите 21 до 25 март 2022г.През световната седмица на парите 21 до 25 март 2022г. учениците от 5 и 6 клас в час по изобразително изкуство рисуваха на тема „Погрижи се за себе си, погрижи се за своите финанси“. Най-добрите творби бяха селектирани от преподавателя по изобразително изкуство старши учител Петя Дарджикова и се направи изложба в коридора на третия етаж в Средно училище „Георги Бенковски“ град Пазарджик.

Интегриран открит урок по информационни технологии и предприемачество „Моето кариерно портфолио“За поредна година СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик активно се включва в Световната седмица на парите – 21 – 27.03.2022г.
Една от инициативите се проведе на 25.03.2022г. – интегриран открит урок по информационни технологии и предприемачество „Моето кариерно портфолио“, проведен в 12.а клас профил „Предприемачески“.
Учениците представят своите кариерни портфолиа, включващи училищни и извънучилищни дейности, самооценка, себепознание, самореализация и проекти по учебни предмети.
Жури, от Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране и консултиране град Пазарджик в състав:
г-жа Десислава Славеева Вълкова - Директор
г-жа Дарина Димитрова Кордева - специалист обучение и развитие
г-жа Илияна Найденова Кошлукова - специалист обучение и развитие
оцени по определени критерии ученическото портфолио.
Часът се проведе присъствено и споделено в платформата Тиймс.
Техните ръководители са Лилия Чаушева – старши учител по ИТ и предприемачество и Десислава Минчева – старши учител по ИТ.
Младите предприемачи със самочувствие показаха придобитите умения.
Всички участници получиха заслужено грамоти от г-жа Наталия Александрова – Директор на Средно училище „Георги Бенковски“ град Пазарджик и ментор на инициативата.

Още статии...

Страница 5 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер