Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Четвъртък, Ноември 30, 2023
Text Size

Осмокласнички подариха сайт на Виноградец

Първият учебен ден за 2023/2024 учебна година


Мили ученици и родители, откриването на новата учебна година ще бъде на 15 септември от 9.00 ч. в двора на училището. Учениците да бъдат на обозначените за съответния клас места в двора на училището от 8.45 часа.
За откриването на новата учебна година в училището няма ученически униформи.
От ръководството

Награждаване на отличници и изявени таланти от СУ „Георги Бенковски“

Участие в IV Областна ученическа конференция Пазарджик БИО 2023 г.Ученици от СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик взеха участие в IV Областна ученическа конференция Пазарджик БИО 2023 г., която се проведе на 05 май2023г в Община Пазарджик. Темата на конференцията беше „Природните науки – сърцето на устойчивото развитие“. Ученичките Петя Димитрова и Габриела Гаджева от 10.а клас представиха своя проект „Температурата в езерата“. Те описаха последиците от глобалното затопляне върху живота на организмите в езерата и призоваха за разумно отношение към природата, завършвайки с мисълта на Антоан дьо Сент – Екзюпери – „Вода, ти нямаш нито вкус, нито цвят, нито мирис. Човек не може да те опише, а само те вкусва, без да те проумява. Ти не си необходимост за живота, ти си … самият живот!“
Илейн Стайкова от 10.а клас представи проучването си на тема „Делфините“. Тя разказа интересни факти за живота на морските бозайници и аргументира необходимостта от опазването им. Ръководители и на двата проекта са Нора Христова – ЗДУД и Владимир Донов, старши учител по физика и астрономия.

Още статии...

Страница 2 от 64

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер