Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Март 26, 2023
Text Size

Тържество по случай Баба МартаСУ “Георги Бенковски“ – град Пазарджик широко отвори врати, за да посрещне малките си приятели от четвърта група и техните учители от ДГ „Юрий Гагарин“, град Пазарджик и ДГ “Калина Малина“, град Пазарджик в навечерието на Първи март.
В препълнената с усмивки лекционна зала скъпите гости бяха радушно посрещнати от г-жа Наталия Александрова – директор на училището.
С много обич и старание ученици от IV клас и техните начални учители бяха подготвили емоционална програма. Със стихове и песни, с драматизации и хора малки и големи посрещнаха Баба Марта. Тя накичи всички с мартеница, изработена от ученици от клуб “Сръчни ръце“, с пожелание за здраве, усмивки и сбъднати мечти.
Гостите от детските градини също подариха мартеници на своите по-големи приятели.
Оживлението бързо завладя и малките деца, които с желание се включиха в програмата със стихче и песен. Празникът завърши кръшно хоро, а лекционната зала се оказа тясна за талантливите деца и ученици.
Със сигурност нашето партньорство ще продължи през годините.

Открит урок 11.а по география и икономикаНа 24.02.2023 г. (петък ) се проведе урок по география и икономика (профилирана подготовка) в 11.а клас на тема „Териториална диференциация на Евроазиатски регион – Западна Европа“ с преподавател Катя Палашева. Урокът е част от Плана за дейността на РУО - Пазарджик и Индивидуалния план за контролно-методическа дейност на експерта по обществени науки, гражданско образование и религия. Бяха представени нови идеи за обучение в гимназиален етап с акцент върху активното учене и прилагането на формиращо оценяване.

Училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата 2022/2023 уч. г.


За втора поредна година учениците от СУ „Георги Бенковски“, град Пазарджик на 14.02.2023г. участваха в училищния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Сформирани са три отбора в Първа състезателна група с ученици от V-VII клас и два отбора във Втора състезателна група с ученици от VIII-X клас.
Състезанието се проведе в две части. В първата част отборите решават писмен тест, изработен от училищната комисия по БДП, с времетраене 25 минути за учениците от Първа състезателна група V-VII клас и 30 минути за Втора състезателна група VIII-X клас.
Огромен интерес предизвика втората част – практически тест в рамките на 15 минути. Двамата представители от всеки отбор изминаха състезателното трасе с велосипед пред погледа на двамата съдии. И малките, и големите ученици аплодираха състезателите, които влагаха много старание и мотивация за победа. Всички отбори показаха знания при решаването на тестовете и практически умения за управление на велосипед. Участници в състезанието получиха грамоти.
Отличените отбори в двете възрастови групи се класират за участие в общинския кръг, който ще се проведе до 27.02.2023г.

2023 Областнeн кръг на олимпиадата по информационни технологии

Със заповед на Началника на РУО Пазарджик Средно училище „Георги Бенковски“ град Пазарджик е определено за провеждане на Областния кръг на олимпиадата по информационни технологии област Пазарджик. Той се проведе на 17 февруари 2023 година. Г-жа Александрова – Директор на училището и г-жа Дора Дулчева-Величкова – Началник РУО гр. Пазарджик откриха олимпиадата като пожелаха успех на учениците. Учениците представиха и защитиха своите проекти пред комисията: Председател: Лилия Чаушева (СУ„Георги Бенковски”–гр.Пазарджик) Членове: 1. Златка Рудева (ОУ„Христо Ботев”-с.Карабунар, общ.Септември); 2. Даниела Христова (СУ„Димитър Гачев”-гр. Пазарджик); Учениците представиха с достойнство своите проекти в категориите: Разпределени приложения, Съвременни системи за визуална информация, Мултимедийни проекти и Мултимедийни приложения. Да благодарим на техните преподаватели, които под тяхно ръководство учениците са изготвили и представиха своите проекти. А те са: Диана Джукелова от ЕГ „Бертолт Брехт“ Ваня Шишиньова, Валентина Малинова и Лидия Сиракова от ПМГ „Константин Величков“.
Регламент за провеждане на олимпиадата на адреси: http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/ и https://www.mon.bg/?go=page&pageId=16&subpageId=80

Най-усмихнат клас на България – 2022Учениците от 10.а клас на СУ “Георги Бенковски”, с класен ръководител Владимир Донов, получиха отличие от конкурса “Най-усмихнат клас на България 2022 – умни, творящи , можещи“, организиран от сдружение “Усмивка” и община Бургас.

Още статии...

Страница 2 от 61

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер