Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Вторник, Юни 25, 2024
Text Size

Най-добрите учебни компании на България (jabulgaria.org)Учебните компании-финалисти от регионалните състезания представиха своите идеи и продукти на Бизнес форум „Изгряващи звезди“ 2024, в град Бургас.
Резултатите по точки на учебните компании финалисти:
GreenFilters 484
Икигай 469
Lazy Garden 467
EM-PAX 467
UV-Green 464
FreshGuard 461
Tale Trails 437
Dive in Life 436
Gentlemen's Choice 436
Refun Bottle 436
POXY 428
WellnessWhizz 419
PolyCycleHomes 416
BeeGreen Bulgaria 414
Адет България 411
ФБФ 406
SeedIt 390
Young Hopes 375
STravel 374
Happy Bee 365
GreenCare 360
LAV-ENDE 349
Младежки бизнес форум "Изгряващи звезди" 2024: класация (jabulgaria.org).
Учебна копания „Dive in Life“ (11.а клас) при Средно училище „Георги Бенковски“ град Пазарджик създава образователен продукт за деца със специални образователни потребности (СОП) – комплект пъзели от дървени плочи от остатъчен материал и книжка за оцветяване с любопитни факти. Най-новите допълнения на компанията са аудио файл на книжката и нови комплекти с тематика плодове и зеленчуци.
Преподавателят на учебната компания Лилия Чаушева – старши учител по ИТ и предприемачество получи плакет за цялостен принос в младежкото предприемачество.
Изгряващи звезди е най-значимото събитие на програма „Учебна Компания“.
Чрез участието си в програмата, младите предприемачи придобиват увереност и умения, които са от съществено значение за успеха им. Те се учат да преодоляват предизвикателства, да работят в екип и да мислят критично – качества, които са ключови за бъдещите лидери на България.

ESP (Entrepreneurship Skills Pass) изпит на ученици от учебна компания DiveInLife (11.а клас) профил „Предприемачески“9 (девет) ученици от учебна компания DiveInLife (11.а клас) профил „Предприемачески“ с преподавател Лилия Чаушева успешно издържаха изпитът за предприемачески умения през м.май 2024г.
ESP е интегрална част от обучението по програма „Учебна компания“ на JA Bulgaria.
Сертификатът за предприемачески умения (ESP) е уникална квалификация, която удостоверява, че ученици на възраст 15-19 години са придобили реален предприемачески опит и притежават необходимите знания, умения и компетентности за започване на собствен бизнес или за успешна кариерна реализация. За участниците в „Учебна компания“ изпитът е безплатен.
Продължителността на изпита е един час. Възможният тип въпроси включва избор на отговори от падащо меню, самостоятелни въпроси и/или въпроси върху кратък сценарий. Изпитът е валиден при постигане на 28 отговора. За всеки верен отговор се получава равен брой точки, като не се отнемат точки за грешен отговор. Изпитът е успешно издържан при 70% верни отговори.

Наградени ученици от СУ Георги Бенковски от регионалния кръг на Националното състезание по БДП 2023/2024 уч. г.Днес, 6 юни 2024 в Регионален исторически музей бяха връчени награди и грамоти на изявени ученици от област Пазарджик.
Отличените ученици от Средно училище „Георги Бенковски“, класирали се на първо място във Втора състезателна група (VIII-X клас) на Национално състезание по БДП – областен кръг Яна Дошкова и Габриел Спасов от 8.а клас, Михаил Шаренков 9.а клас и Цветомир Цветков 10.а клас получиха грамоти и поздравени от Началника на РУО град Пазарджик г-жа Ружа Семерджиева.

III място в категория „Фотография“ в VII Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“На 31 май 2024 година в актовата зала на Второ основно училище се състоя официална церемония по награждаване на 67 отличени ученици от 26 области на България в VII Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“. Участниците се състезаваха в четири категории по темата „Моята България - завещана и бъдеща”.
Поздравления за Аделина Стоянова от 5.а клас, която се класира на III място в категория „Фотография“.
Второ ОУ „П. Р. Славейков“ организира конкурса за седма поредна година със съдействието на РУО - Стара Загора и Община Стара Загора. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците.
Домакините представиха две изложби с рисунки и фотографии на талантливи участници.

Ценова листа за ученически униформи валидни от 01 юни 2024 г.

Още статии...

Страница 2 от 77

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер