Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Март 26, 2023
Text Size

50-годишен юбилей на Средно училище „Георги Бенковски”, гр. Пазарджик


Уважаеми учители, възпитатели и служители!
Скъпи ученици и родители!

С гордост, самочувствие и много обич Ви поздравявам с 50-годишния юбилей на Средно училище „Георги Бенковски”, гр. Пазарджик – нашето училище!
Днес е празник специален, защото е празник на храма училище!
Ден на почит и признателност пред всички, които са оставили в темелите и въздуха на училището ни по нещо от себе си!
Ден на учители, треньори и ученици, преминали през класните стаи на Спортно училище и Средно училище „Георги Бенковски” – гр. Пазарджик, за които стремежът към знание е състояние и потребност на духа.
50 години нашето училище носи с достойнство, гордост и самочувствие името на една от най-светлите и героични личности от Априлското въстание Георги Бенковски.
Училище с минало, богато на спомени и спортна слава на множество състезатели – републикански, европейски, световни и олимпийски шампиони!
Училище с настояще, утвърдило облика на модерното съвременно образование, носещо с гордост наградата на Министерството на образованието и науката, Министерството на икономиката и Джуниър Ачийвмънт България „Предприемаческо училище на България за 2017 г., званието „Най-активен и устойчив партньор на Джуниър Ачийвмънт България в предприемаческото образование в Република България“ за 2019 г. и титлата „Училище на 21. век“.
Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него! Умно, креативно и даровито поколение, което с многобройните си постижения в областта на науката, предприемачеството, спорта и изкуствата превръща името на СУ „Георги Бенковски” – гр. Пазарджик в гаранция за добро образование. Потвърждава го и отличната оценка за предоставяното качество на образование, поставена на училището от Националния инспекторат по образование.
Днес училище ни е своеобразната сцена, която превръща децата в творци, в достойни граждани, дава им самочувствие и увереност, че успехът е в техни ръце.
Скъпи ученици, гордеем се с вашите постижения. Вярвам, че със знания и умения ще продължавате да сбъдвате мечти и да покорявате нови върхове!
Истинското богатство се открива не в това, което имаш, а в това, което си дал. Петдесет години училището дава най-ценното на своите ученици – знанието. Това го прави богато. Богато с успехите, постигнати от учениците, богато с традициите, които има, богато с личностите, които е изградило и възпитало.
Зад успехите стоят творческите усилия и всеотдайният труд на много бивши и настоящи педагогически специалисти, превърнали професията си в призвание. Те са тези, които съхраняват и пренасят във времето духовността, така нужна ни и днес. Уважаеми колеги! Настоящият празник е повод да ви поздравя за извървения не лек път, за превръщането на училището ни в доказан авторитет като образователна институция с утвърдени стандарти и високи постижения.
Поклон пред Вашия неуморен труд, търпеливо ежедневно себеотдаване, всеотдайно и безкористно служене на училището.
Бъдете здрави и вдъхновени, посрещайте предизвикателството на трудното ни време с увереността, че утрешният ден ще бъде по-добър, по-успешен, по-спокоен!
Скъпи родители, благодаря Ви за безрезервната вяра и подкрепа, за изграденото добро партньорство!
Вярвам, че още дълги години поколения ученици, учители и родители ще продължават да пишат с достойни дела историята на нашето училище и ще пребъде през годините СУ „Георги Бенковски”!


Честит юбилей!

Наталия Александрова
Директор на СУ „Георги Бенковски“

Стефани Дадришка се класира на национален кръг на състезанието Spelling Bee по английски език


На 29 март на регионалния кръг на състезанието по английски език Spelling Bee Junior училищният шампион Стефани Дадришка от 4б клас се класира между първите трима и си спечели правото да се състезава от името на нашето училище в националния кръг на състезанието. Състезатели от СУ „Георги Бенковски“ участват в Spelling Bee за 10та поредна година, но за първи път имаме класиран участник на третия, национален кръг.
Да пожелаем на Стефани още по-големи успехи на националния кръг, който ще се проведе на 14 май в гр. София.
Й. Трендафилов, училищен организатор на Spelling Bee

Учениците от общежитието към СУ „Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик обсъдиха агресията като обществен проблем


МО на възпитателите в общежитието съвместно с педагогическия съветник Георги Божинов организираха на 14 април 2022 г. обучение на тема „Агресията и тормозът в училище и на улицата“ с ученици от 8 и 9 клас, настанени в общежитието. Обучението се проведе в новата зала за обучения в общежитието, създадена по инициатива на МО на възпитателите със средствата на училищния бюджет.
Медиатор на обучението беше г-н Божинов, а беседата проведе г-жа Бисерка Трайкова - Секретар на МКБППМН в община Пазарджик. Тя запозна учениците с дейността на Комисията за противообществени прояви на деца до 18 г. възраст по актуалната тема за агресията между учениците. Учениците изразиха лични мнения по обсъжданата тема.
След беседата беше прожектиран видео филм за агресията в училището и на улицата. Обучението премина при добра организация. Следващата тема за квалификация на МО е „Проблеми с употребата на наркотици, наргилета и енергийни напитки!“

Димитър Дамянов – председател на Методическото обединение на възпитателите в общежитието

Благословени Великденски празници!Бъдете здрави, изпълнени с топлина, доброта и любов! Благословени Великденски празници!
Г-ца Кънчева и учениците от 4 “б”клас

Проекти на тема "Моят бизнес" от 2.б класПрез световната седмица на парите от 21-25 март 2022 година, учениците от 2.б клас изготвиха и представиха своите проекти на тема "Моят бизнес" с класен ръководител Юлия Илиева.
Ето какво сътвориха бъдещите предприемачи.
Поздравления за творчество и сръчността!

Още статии...

Страница 9 от 61

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер