Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Вторник, Май 18, 2021
Text Size

Състезание по повод Деня на будителите


На 28.10.2019 г. ( понеделник ) в СУ "Георги Бенковски" се проведе състезание по повод Деня на будителите. Участници бяха ученици от 5. в клас. Организатор на "Народните будители" беше г-ца Евелина Пиперова - класен ръководител и учител по български език и литература на 5. в клас. Регламентът включваше три кръга от разнообразни въпроси и задачи. Част от тях бяха свързани с биографията на Васил Левски, а други - с разпознаване на будители по снимка, свързване на име с цитат, подреждане на имена на будители по азбучен ред, решаване на кръстословица и др. За максимално обективни точки имаше и жури - г-жа Наталия Александрова и г-жа Катя Палашева. Те допълваха отговорите на учениците и помагаха на отборите при решаването на кръстословицата. В края на състезанието г-ца Пиперова показа фототипни издания на тефтерчето на Левски и "Буквар с различни поучения" на д-р Петър Берон. Отборите бяха класирани и получиха индивидуални грамоти, връчени от г-жа Александрова.

Благотворителна кампания в СУ „Георги Бенковски“


Благотворителна кампания в училището за събиране на парични средства за Георги Йорданов Арнаудов – ученик в ПГИМ – Пазарджик. Изготвеният видеоклип е с обръщение на представители на Ученическия парламент на СУ „Георги Бенковски“- гр. Пазарджик.

Първия учебен ден


Мили ученици и родители, откриването на новата учебна година ще бъде на 16 септември от 9.00 в двора на училището.
От ръководството

СУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ОТНОВО С ДВЕ ПРЕСТИЖНИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ


През настоящата 2019 г. Световната организация Джуниър Ачийвмънт чества своя 100 годишен юбилей. По този повод организацията обяви конкурс „Предприемчиво и иновативно училище” на Република България за учебната 2018-2019 година. Училищата се състезаваха в 3 категории:
1. „Предприемчиво училище“ на Република България за 2018-2019 г.
2. „Устойчиво предприемаческо образование“
3. „Училище на 21. век“
Участвахме в две категории и спечелихме две награди. От днес СУ “Георги Бенковски“ има право с гордост да носи званието: „Най-активен и устойчив партньор на Джуниър Ачийвмънт България в предприемаческото образование в Република България“ и титлата „Училище на 21.век“. Училището ни получи специалния знак на Джуниър Ачийвмънт България -паспорт „Училище на 21.век“. Тази награда ни дава възможност с гордост да използваме логото Future Class Pass, да представяме постигнатите високи резултати в предприемаческото образование и неговото съответствие със стандартите за качество на световно утвърдената образователна мрежа на Джуниър Ачийвмънт.
Наградите бяха връчени по време на церемонията по награждаване на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“. С награда се прибра и Учебната компания на училището, която участва в престижното състезание на Учебните компании „Изгряващи звезди“. От 33 финалисти нашата компания „Light“ се класира на 8 място.
От 11 години СУ„Георги Бенковски“ работи по програмите на JABulgaria. Активно се включва във всички инициативи и дейности. За постигнати високи резултати в обучението по предприемачество училището е награждавано. През 2016 г. получихме плакет за най-активно училище в рамките на Световната седмица на парите 14.03.-20.03.2016 г., а само след една година спечелихме наградата „Предприемаческо училище на България за 2017 г.“
Натрупаният опит, работата в екип, любовта и вярата в младите хора, партньорството с родителите и всички отговорни институции, осигуриха през изминалите 11 успешни учебни години условия за постигане на високо качество на образованието в нашето училище.
Работата по програмите на ДАБ осигурява възможност за нови партньорства с други училища и учители, участието в различни инициативи. Те формират у учениците умения за работа в екип, креативно мислене, познания за бизнеса, Обучението развива предприемаческите нагласи на учениците, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

24 май 2019

Още статии...

Страница 9 от 55

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер