Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Вторник, Юни 25, 2024
Text Size

Отбелязване на 3-ти март от начален етап

СУ "Георги Бенковски" - гр. Пазарджик се включи за поредна година в Националното състезание по правопис на английски език Bulgarian National English Spelling BeeУчастниците бяха разпределени в две възрастови групи.
В първата (Spelling Bee Junior 3-4 клас) участваха 24 ученици.
На 1-во място се класира Теодор Дъбов от 4 б клас, a на 2-ро Драгомир Кошлуков от 4 в клас.
Във втората възрастова група (Spelling Bee 5 -7 клас) се включиха 6 ученици.
На 1-во място се класира Стефани Дадришка от 6 б клас, а на 2-ро Костадин Найденов от 5 г клас.
“Работливите пчелички” получиха грамоти за участие и награди, а финалистите бяха отличени и с медали. Всички участваха с голямо желание и ентусиазъм и показаха знания и компетенции по английски език. Пожелаваме успех на победителите в следващите кръгове.
Организатор на състезанието е г-н Й. Трендафилов, подпомогнат от г-жа Г. Комсалова

Изработване на мартеници от ученици от СУ „Георги Бенковски“ за читатели на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“Библиотекарите от отдел „Читални“ Теменужка Пачева и Александра Чолакова посетиха днес СУ „Георги Бенковски“, където ги очакваха ученици от Ателие „Сръчни ръце“ (5. кл.) с ръководител г-жа Петя Дарджикова и от Клуб „Знам и мога“ (8. и 9. кл.) с ръководител г-жа Лилия Чаушева. Те се бяха събрали, за да изработят мартеници за читателите на Регионална библиотека. Директорът на СУ „Георги Бенковски“ г-жа Александрова приветства организираната инициатива и подчерта, че ръководството на училището подкрепя всички доброволчески и благотворителни дейности. Библиотекарите представиха литература по темата и се включиха в изработването на мартеници. Музика допълваше позитивната и творческа атмосфера. Учениците от 9“а“ клас с профил „Предприемачески“ не за първи път се занимават с благотворителна дейност. Днес те предадоха опита си на по-малките. Резултат от днешната работилница са оригинални и модерни модели мартеници.

Благотворителен мартенски базар 2024г.В периода 27 февруари - 5 март 2024г. на първия етаж в сградата на Средно училище "Георги Бенковски", град Пазарджик ще се проведе благотворителен базар за набиране на средства за лечение на Ния Георгиева. Комисия, определена от Директора на училището г-жа Наталия Александрова ще състави протокол и публикува сумата от набраните средства. В часовете по изобразително изкуство при г-жа Петя Дарджикова учениците от 7 клас се включиха активно в изработването на красиви мартеници, които ще бъдат изложени за продажба на базара.
Заповядайте!

Едно издателско приключение с третокласниците от Средно училище „Г. Бенковски“На 22 февруари в Детския отдел ни гостуваха третокласниците от Средно училище „Г. Бенковски“. Всички заедно се впуснахме в едно издателско приключение. Децата разбраха какъв е пътят на книгата от ръкописа на автора до читателите и до библиотеката.
Разбрахме колко е важна ролята на хората, които работят в издателствата – редактори, художници, дизайнери, печатари, преводачи и др.
Нашите гости бяха запознати и с това как сами да си направят своята първа книга, като едно от най-важните неща за това е да имат богато въображение. То се постига с четенето на много книжки, които обогатяват и речниковия запас.
С удоволствие очакваме следващата си среща с възпитаниците на СУ „Г. Бенковски“!

Още статии...

Страница 9 от 77

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер