Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Събота, Юли 31, 2021
Text Size

Занимания по интереси - Национална седмица на четенето 2019


В изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността в периода от 9 до 13 декември се провежда Националната седмица на четенето. На 9.12.2019г. в часовете по занимания и интереси клуб „Дигитална креативност“ /ученици от 8.а и 9.а класове/ с ръководител Лилия Чаушева се включиха в инициативата с творческа работилница „Поезията на Мария Донева“. Бяха прочетени стихове от стихосбирките „Шепа лъскави череши“, „Перце от дим“, „Заекът и неговата мечта“. Чрез използването на информационните технологии учениците разгледаха блога на поетесата, като се запознаха с нейното творчество от близко и играчките, които тя изработва и пресъздава своите герои от стихосбирките си.

Второ място в коледния волейболен турнир 2019


На 03.12.2019 година в зала „Хебър“ Пазарджик се проведе Коледен волейболен турнир 2019. Отборът на девойките 9 – 12 клас от СУ „Георги Бенковски“ се класира на второ място. Момичетата се подготвяха под ръководството на своята преподавателка Славка Узунова - учител по физическо възпитание и спорт. Индивидуални награди получиха Златка Василева за най - добър разпределител и Валерия Дончева за най - добър нападател.

Световната седмица на предприемачеството 2019 година


През Световната седмица на предприемачеството 2019 година, в периода 18-24 ноември 2019г. в СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик взеха участие 297 ученика, както и родители, учители, консултанти. 13 учителя се включиха активно в събитията като открити и интегрирани уроци, състезание, базар, тренинг. Около 50 гости наблюдаваха дейностите.

Проект „Подкрепа за успех“


Основен приоритет за СУ "Георги Бенковски"-Пазарджик е осигуряването на равен достъп до висококачествено образование за всички ученици. Възможностите за повишаване на образователните резултати е работата по проект BG05M2OP001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“ . За учебна 2019/2020 година са сформирани седем групи за допълнително обучение по БЕЛ и по математика и една група за занимания по интереси. С допълнителна работа не само се компенсират пропуските на учениците по двата основни учебни предмета, но и се повишава мотивацията им за учебен труд и желанието за успех.

Мениджър за един ден 2019На 7 ноември 2019 година се проведе традиционната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик се включи с 9 ученици от 9 а клас от профил „Предприемачески“. Партньори на нашите млади мениджъри бяха местните фирми“Ирели”, „Елкомп - 68“, “Профи – принт България”.
Учениците заеха важни управленчески позиции:
• Управители на фирма “Профи принт България” – Атанас Тилев и Мартина Караджова.
• Ръководители – сектор производство – Валентин Карагьозов и Веселин Райков, Организатори производство – Алекс Иливанов и Иларион Иванов във фирма „Ирели”.
• В работният процес на фирма „Елкомп-68”активно се включиха Елинга Никифорова, Стояна Петрова и Дебора Вощанска.
Нашите възпитаници се представиха по достоен начин на заеманите от тях позиции, като показаха активност, креативност и позитивно мислене, както и умения за работа в екип. Изключително ентусиазирани и жадни за практически познания те попиваха споделения опит на предприемачите. В реална среда се запознаха с протичането на целия работен процес. Тази инициатива е отличен трамплин към бъдещия избор на професия.
В края на работния ден младите мениджъри получиха сертификат за участие в инициативата.
Те запазиха свои очаквания за бъдещи проекти.
Благодарим на всички фирми, които отделиха време, за да предоставят уникалната възможност на учениците ни да се докоснат до истинския бизнес.

Още статии...

Страница 9 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер