Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Март 29, 2020
Text Size

Ден на космонавтикатаУчениците от 6 „б“ и „в“ клас в СУ"Георги Бенковски" гр. Пазарджик отбелязаха - 12 април - Световния ден на авиацията и космонавтиката и 56 години от полета Юрий Гагарин в Космоса заедно със старши учителите Владимир Донов и Петя Дарджикова. В часовете по физика и астрономия и изобразително изкуство изготвиха макети и картини и направиха изложба в училище.

Областен кръг на състезанието по английски език Spelling Bee 2019


На 1 март се проведе училищният кръг на състезанието по английски език Spelling Bee, в който победиха и си спечелиха правото да представят нашето училище на регионалния кръг за области Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Ямбол Кристиян Мусиевски от 6а и Антонио Антонов от 7г. На самия регионален кръг в Пловдив на 23 март Тони се представи достойно и се класира в първите 10 от 31 училищни вицешампиони, а Крис се представи страхотно и се класира в първите 5 от 31 училищни шампиона.
Специални поздравления и за Тияна Кордева, която въпреки че е едва в 3-ти клас се класира на 3-то място на училищния кръг и като резерва участва в тренировките за двамата победители.
Желаем им още много успехи и дано техният пример вдъхнови много от нас за още по-високи постижения. От организаторите

КОНКУРС СУ "ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ" ТЪРСИ ТАЛАНТ

Среща на ментора Йордан Стоянов с учебните компании 15.01.2019 г.На 15 февруари 2019 година менторът определен от JABulgaria посети СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик. Срещна се с ръководството на училището ни /г-жа Н.Александрова - директор и г-жа Р.Парнарева - зам.директор по учебната дейност/. Запозна се с дейностите, които се осъществяват по предприемачество и постиженията на училището в профил „Предприемачески“.
Г-жа Наталия Александрова подари на г-н Стоянов брошурата, която се издаде по случай 10-години предприемаческо училище и номинацията ни "Предприемаческо училище на годината" през 2017г.
В кабинета по предприемачество се проведе среща с двете компании и техния консултант Лилия Чаушева - ст.учител по ИТ и предприемачество. Учениците представиха продуктите, които правят и документацията на ученическите компании. Проведе се дискусия, в която се набелязаха мерки за решаване и наболели въпроси, които менторът ще ги насочва. Разговаряха за начина на реклама на продуктите, за начините на презентиране и бъдещи срещи.
Г-жа Александрова връчи сертификатите на Мелани Бечева, Цветан Тилев и Косара Копралева, които участване в обучение по дизайн мислене през м.декември 2018г., организирано от JABulgaria и SAP.

Професиите на бъдещетоЦентърът за кариерно ориентиране и консултиране съвместно с Община Пазарджик организираха форум на тема "Моят избор в променящият се свят". Събитието се проведе от 13.00 часа в Младежкия дом на 26.02.2019г. От СУ "Георги Бенковски" участваха ученици от 12"а" клас с учител Лилия Чаушева и Ученическия съвет на училището с педагогическия съветник Георги Божинов. Темата ще бъде разисквана в часовете по предприемачество в 12 клас. Водещи JobTiger - HR компания.

Още статии...

Страница 7 от 51

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер