Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Януари 23, 2022
Text Size

Заповед №РД09-3472/27.11.2020 г. за промяна в графика на учебното време на министъра на образованието и науката

Общинското ученическо първенство по футбол за 2020/2021 година

През месец Ноември завърши Общинското ученическо първенство по футбол за 2020/2021 година.
Представителните отбори на СУ „Георги Бенковски”- град Пазарджик, се класираха на почетното трето място във възраст 8-10 и 11-12 клас.
Благодарим на учениците и им пожелаваме здраве, късмет и успехи в различни поприща!

140 години от рождението на Йордан Йовков

По случай 140 години от рождението на Йордан Йовков учениците от VI в клас съвместно с класния си ръководител и учител по български език и литература - г-ца Евелина Пиперова, обособиха литературен кът за писателя. Във фоайето на четвъртия етаж разположиха табла със снимков материал от живота на писателя в с. Жеравна и гр. Добрич, кратка биография и откъси от изучавани творби. По време на междучасията учениците разглеждаха таблата с любопитство, но най-голям интерес предизвика палтото с кръпки на героя Серафим от едноименния разказ, изработено от Явор Ричев и г-ца Пиперова.

Дневен режим в СУ „Георги Бенковски“- гр. Пазарджик за периода от 30.11.2020 г.-21.12.2020 г.

ЕМОЦИОНАЛЕН ФИНАЛ НА УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПИЛОТЕН ПРОЕКТ „OPEN COHESION SCHOOL“ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯНа 23 октомври 2020 г., екипът на Областен информационен център – Пазарджик благодари на ученици и учители от СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик, включени като партньори в международен проект на Европейската комисия „Open Cohesion School“, или „Училище за отворено сближаване“, и връчи удостоверения и предметни награди за активното им участие. Българският вариант на проекта е „Детективи на европейски проекти“.
В проекта участваха шест държави – България, Хърватия, Португалия, Испания и Гърция, а от България взеха участие шест ОИЦ – Центровете от Пазарджик, Бургас, Силистра, Видин, Шумен и Ямбол. Централното координационно звено при Министерски съвет, със съдействието на Регионалните управления по образованието в областните градове, осъществяваше логистична подкрепа и координираше работата на избраните училища по проекта.
Всички ученици в пилотния проект бяха ангажирани да открият и анализират проекти, финансирани от ЕС.
Учениците и техните ръководители: Иванка Дамянова – заместник директор по учебната дейност, Лилия Чаушева – старши учител по информационни технологии и предприемачество в продължение на няколко месеца извършиха мониторинг на проект „Внедряване нова технология за подобряване на експлоатационните характеристики на акумулаторните батерии“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, с бенефициент „ЕЛХИМ-ИСКРА“ АД – Пазарджик. Освен използването на различните източници за наблюдение, детективите на европейски проекти получиха подкрепа от инж. Милко Трендафилов – технически директор на дружеството и координатор на проекта и инж. Албена Димитрова – директор връзки с инвеститорите и технически отговорник на проекта.
Чрез проекта у учениците се формира гражданско самосъзнание и активност, като бяха провокирани да изследват и да направят мониторинг на обществено значим проект в своя град, финансиран с европейски средства.
Учениците от екип „ЕКО Предприемач-ECO Entrepreneur“, профил "Предприемачески" в СУ „Георги Бенковски“ Пазарджик изготвиха финален клип за извършената дейност по мониторинга на „Елхим-Искра“ АД, с който се състезаваха с другите екипи от страната.
Линк към клип: https://youtu.be/2atKk0dINSk
Емоционалният финал при награждането на учениците приключи с поздравително обръщение от г-жа Наталия Александрова – директор на СУ „Георги Бенковски“ Пазарджик и Джанмарко Гуацо – член на италианския екип „ASOC“, който отправи послание чрез видео запис.
Видео-обръщението на Джанмарко Гуацо: https://youtu.be/EFdW6M7TQ1o
Управителят на ОИЦ – Пазарджик Радослав Пешалов и експерт Петя Василева връчиха на участниците в проекта международни сертификати и предметни награди. Всички доклади и финалния творчески продукт на участниците от петте държави са налични на следния Интернет адрес: http://www.ascuoladiopencoesione.it/en/schools-teams.

Още статии...

Страница 7 от 58

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер