Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Събота, Юли 31, 2021
Text Size

Училищния кръг на състезанието по английски език Spelling BeeНа 25.02.2020 в СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик се проведе училищният кръг на състезанието по английски език Spelling Bee. Участваха 26 ученици, които след 23 кръга излъчиха победителите – на първо място Кристиян Красимиров Мусиевски от 7а клас - в средата на снимката и на второ място Николай Юлианов Дончев от 5г клас - вляво на снимката с победителите. И двамата продължават участието си в регионалния кръг на състезанието. Да им пожелаем успех и в следващите кръгове на състезанието! Училищен координатор за състезанието: Йордан Трендафилов

В света на книгите


Посещение на РБ "Н.Фурнаджиев" на 25.02.2020. Пред най-голямата и най-малката книги в библиотеката и увлекателните разкази за богатството на библиотеката. 2б клас Р.Пейчинска

СУ“Георги Бенковски“-Пазарджик се включи активно в отбелязване Деня за борба с тормоза в училище


Отбелязването на деня на розовата фланелка ни напомня, че тормозът в училище съществува и ни подканва да помислим как да постъпваме в ситуация на тормоз.
- Трябва да бъдем добри. Трябва да бъдем толерантни. Трябва да имаме търпение един към друг. Ако не уважаваме, ние няма как да бъдем уважавани. Толерантността към хората се изразява в малките неща. Не бива да бъдем агресивни към съучениците си. Агресията е тази част от нас, която ни пречи да създаваме приятелство. Трябва да подаваме ръка на този, който пада, а не да се присмиваме отстрани.
- Приятелството е това, което ни прави силни и щастливи, затова ние трябва да се отнасяме с уважение един към друг. Да бъдем добри. И да си помагаме в трудни моменти. Ние сме едно цяло в училище и всеки трябва да се чувства добре. Трябва да бъдем сплотени, за да вървим напред. И да показваме по- често любовта си един към друг.
Инициативата започва през 2007г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден на борба с тормоза в училище – Ден на розовата фланелка. На този ден ученици и учители бяха облечени в розово и така показахме своята позиция за неприемане на тормоза в училище. В СУ ”Георги Бенковски”- Пазарджик казваме НЕ на тормоза и насилието. Тази година инициативата се проведе на 26.02. от 12.30 часа в двора на училището .Вече втора година учениците от СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик се включват в отбелязване Деня за борба с тормоза в училище.
Нека спрем насилието в училище, като се обичаме и ценим всичко, което имаме.
НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН, БЪДИ РАЗЛИЧЕН!
Да кажем СТОП на насилието във взаимоотношенията в училище !
Да бъдем приятели!

Открит урок по музика 2019


На 10 декември 2019г. в СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик се проведе открит урок на тема: Рок музика с ученици от 7 и 8 клас от преподавателя Дафинка Боянова. Всички имахме удоволствието да чуем изпълненията на гост музикантите Радко Пърлев, Денис Тачев и Тодор Бозаков. Те ни представиха на живо едни от най-емблематичните песни на Пърпъл, Рейнбоу, Скорпиънс, Тангра, Щурците и Сигнал. Учениците представиха кратка информация за самите рок групи.

Условия за получаване на стипендии на ученици след завършено основно образование в СУ „Г. Бенковски“- Пазарджик

Още статии...

Страница 8 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер