Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Март 26, 2023
Text Size

Oбластeн кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищатаЗа втора година СУ „Георги Бенковски” – гр. Пазарджик е училище-координатор и домакин на областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Гост на състезанието е г-жа Марияна Гигова – старши експерт по предучилищно възпитание в РУО – гр. Пазарджик.
На 14.05.2022 г. пет отбора от Първа състезателна група V-VII клас от – ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик, ОбУ “Христо Ботев“ – с. Калугерово, СУ “Св. Климент Охридски“ – гр. Ракитово, ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище и СУ “Александър Иванов-Чапай“ – гр. Белово, и два отбора от Втора състезателна група VIII-X клас от СУ “Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик и СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище, са класирани за участие в областния кръг на Националното състезание по БДП. По регламент състезанието е в две части. В 10.00 часа в лекционната зала на училището за определено време отборите решават писмен текст по БДП. Последва практически тест, оценяван от компетентно жури от трима представители на КАТ – Пазарджик. За 15 минути двама представители от отбор преминават елементите на състезателното трасето с велосипед. Участниците демонстрират много добра техника на управление на велосипед, прецизност и бързина.
Състезанието завърши с поздрав и думи на благодарност от г-жа Наталия Александрова – директор на училището- координатор, към отборите и ръководителите за отличното им представяне, за показаните знания и умения по най- важния урок в живота – да запазим себе си и другия на пътя. Благодари и на комисиите за създадените прекрасни условия и организация. Награди с медали отборите, класирали се I, II и III място.
Г-жа Николина Величкова – главен специалист в Община Пазарджик, връчи грамоти, изработени от училището-координатор, на всички състезатели и ръководители на отбори.
Победител в Първа състезателна група V-VII клас е отборът на ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик със 106 точки. С една точка разлика в крайното класиране ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище зае II място със 105 точки.
Във Втора състезателна група VIII-X клас победител е СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище със 132 точки.
Успех и достойно представяне на отборите от област Пазарджик в националния кръг на Националното състезание по БДП.

11-то място на националния кръг на състезанието по английски език “Spelling Bee Junior”На 14-ти май на националния кръг на състезанието по английски език “Spelling Bee Junior” Стефани Дадришка от 4б клас достигна 11то място при участвали в първия, училищен кръг 2500 ученика от 2ри-4ти клас. Нека я поздравим и да и пожелаем още по-големи успехи за в бъдеще.
Й. Трендафилов, организатор на “Spelling Bee” за нашето училище

СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик започва прием в 5. клас за учебната 2023/2024 година

ЮБИЛЕЙНА КНИЖКА 50 години Средно училище "Георги Бенковски" – гр. Пазарджик

Учебна компания „Green hope“ се класира за Националното състезание по програмата на Джуниър Ачийвмънт България „Учебна компания 2022“На 19.04.2022г. в навечерието на 50-годишния юбилей на Средно училище „Георги Бенковски”, гр. Пазарджик с гордост обявяваме, че Учебна компания „Green hope“ от 11.а клас се класира за финалното състезание „Изгряващи звезди“ по програма „Учебна компания 2022“ на Джуниър Ачийвмънт България.
Училището ни за поредна година се включи в състезанието и получи правото да участва във финалната фаза. От общо 100 учебни компании в надпреварата се включиха 70 отбора, като 20 от тях продължават към финалите на 1 и 2 юни 2022г.
Поздравяваме Учебна компания „Green hope“ с президент: Веселин Райков и мениджърския състав : Иларион Иванов, Елинга Никифорова и Дебора Вощанска, които достойно защитиха своя проект пред компетентно жури. Под вещото ръководство на техния преподавател госпожа Катя Палашева и ментора Константин Динков – студент - специалност „ Бизнес“ в Германия, успяха да се преборят с конкурентни фирми от цялата страна.
Компанията е ориентирана към зеленото предприемачество. Тя предлага бизнес, свързан с производството на ръчни плетива от остатъчни прежди или вече използвани такива. Бизнес философията й се базира на българската народна традиция и преплетената иновативна „нишка“ да използва рециклиран текстил.
За да поощрят развитието на идеи за бизнес / продукт или услуга/, за всички участници, достигнали полуфинала на "Учебна компания 2021-2022", Джуниър Ачийвмънт България подарява код за безплатен онлайн магазин с валидност една година. Това ще помогне да се реализират някои бизнес идеи, както и навлизането в сферата на електронната търговия.

Още статии...

Страница 8 от 61

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер