Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Събота, Юни 25, 2022
Text Size

Седмица на парите в 5.в класНа 23.03. 2022 г. в „Световната седмица на парите“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, се проведе урок в Vб клас с преподаватели Здравка Митова и Ненка Георгиева по информационни технологии.
Тази година темата на инициативата „Изгради бъдещето си! Отнасяй се умно към парите!“ предизвиква участниците освен да научат нови неща, да обърнат внимание колко е важно да мислим за собственото си бъдеще, когато взимаме финансови решения.
Пред учениците беше представен дългият път, който са изминали парите през годините, докато стигнат до нас, също пет ценни урока за парите, които могат да се прилагат всеки ден при боравене с личните средства. Те споделиха свои виждания за личния бюджет и подреждането на приоритетите си при разпределяне на парите.
#GMWBuildYourFuture #GMWBeSmartAboutMoney #GMW2022 #GMWBulgaria #sugbenkovski

Меню за периода 11.IV-15.IV.2022 г.

Инициатива посветена на Международния ден на хората със синдром на ДаунНа 22.03.2022г. учениците от 7г клас отбелязаха международния ден на хората със синдром на Даун. В час на класа седмокласници наблюдаваха подготвен от класния ръководител Здравка Митова видео клип. Ресурсният ръководител Венета Бамбалова ги запозна с живота на известни личности със синдром на Даун, които са ярко доказателство, че всеки човек с труд, постоянство и упоритост може да постигне целите си, независимо от това с какъв недостатък се е родил. В края на часа учениците изготвиха табло на което залепиха оцветените от тях в часовете по изобразително изкуство шарени чорапи.
Преподавателите и учениците стигнахме до извода, че чрез прилагането на качествени образователни програми, стимулираща семейна среда, добри здравни грижи и подкрепа от семейството и близките на децата със Синдром на Даун, те могат да бъдат успешно интегрирани в обществото и да водят пълноценен живот.

Областен кръг на 20-та Национална олимпиада по информационни технологии


На 17 март 2022 г. от 13:30 часа в лекционната зала на СУ “Георги Бенковски“- гр. Пазарджик, училище домакин от 10 години на НОИТ, се проведе областният кръг на олимпиада по информационни технологии. От допуснатите 11 проекта се явиха девет. Петнадесет учениците VI-XII клас от ПМГ “Константин Величков“ – гр. Пазарджик с ръководители инж. Лидия Сиракова и Валентина Малинова – старши учители по информатика и ИТ, убедително и атрактивно защитиха своите проекти пред областно жури в състав: Лилия Чаушева – СУ “Георги Бенковски“, гр. Пазарджик, Златка Рудева – ОУ “Христо Ботев“, с. Карабунар и Даниела Христова – СУ “Димитър Гачев“, гр. Пазарджик.
Всичките девет проекта се допускат до участие в националния кръг на НОИТ през месец май 2022г.
Вярваме, че за поредна година младите информатици достойното ще представят област Пазарджик и ще завоюват призови места.

Победители в конкурса за плакат/табло на тема „Бъди в безопасност онлайн“ /гимназиален етап/Учениците от IXа клас при СУ „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик са победители в конкурса за плакат/ табло на тема „Бъди в безопасност онлайн“ /гимназиален етап/, обявен от Местната комисия за противообществени прояви на малолетните и непълнолетните към Община Пазарджик по повод международния ден за безопасен интернет.
На 17.03.2021 г. лично кметът на гр. Пазарджик господин Тодор Попов, връчи грамота и благодари на учениците от IXа клас, профил „Предприемачески“ с интензивно изучаване на английски език с ръководител госпожа Ненка Георгиева за активното им участие и принос към актуалната тема.
Младите предприемачи подариха на гостите брошура с изработеното табло и книжка – 10 години Предприемаческо училище на България.

Още статии...

Страница 6 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер