Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Октомври 02, 2022
Text Size

Училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищатаВ СУ „Георги Бенковски“, град Пазарджик на 29.03.2022г. се проведе училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Сформирани са три отбора в Първа възрастова категория с ученици от V-VII клас и два отбора във Втора възрастова категория с ученици от VIII-X клас.
Състезанието се проведе в две части. В първата част отборите решават писмен тест, изработен от училищната комисия по БДП, с времетраене 25 минути за учениците от Първа възрастова категория V-VII клас и 30 минути за Втора възрастова категория VIII-X клас. Огромен интерес предизвика втората част – практически тест в рамките на 15 минути. Един представител от всеки отбор измина състезателното трасе с велосипед пред погледа на двамата съдии. И малките, и големите ученици аплодираха състезателите, които влагаха много старание и мотивация за победа. Всички отбори показаха знания при решаването на тестовете и практически умения за управление на велосипед. Участници в състезанието получиха грамоти и медали. Отличените отбори в двете възрастови групи се класират за участие в общинския кръг на 08.05.2022г.

Благотворителната кампания „Деца помагат на деца“Уважаеми родители,
Изразявам благодарността си към проявената съпричастност в благотворителната кампания „Деца помагат на деца“.
С Вашата подкрепа СУ „Георги Бенковски“, град Пазарджик изпрати 33 пакета с хуманитарна помощ за неделни училища в Украйна.
Прилагаме опис на дарението:

Открит интегриран урок "Дебитни и кредитни карти"В „Световната седмица на парите“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, която се състоя от 21.03 – 27.03. 2022г., се проведе открит урок по лични финанси – ФУЧ в VIIIа и IXа клас, профил „Предприемачески“ с интензивно изучаване на английски език, с преподаватели Лилия Чаушева и Ненка Георгиева.
В хода на урока на тема „Дебитни и кредитни карти“ представител на Алианц Банк България БЦ Пазарджик Любомира Янева - мениджър „Взаимоотношения с бизнес клиенти“, запозна учениците с предимствата на двата вида карти, а те – разделени на екипи, трябваше на работни листове да запишат разликите и да представят своите отговори. В края на часа преподавателите им поставиха задача за развиване на казус, който да представят в часовете по лични финанси.
Тази година темата на инициативата „Изгради бъдещето си! Отнасяй се умно към парите!“ предизвиква учениците да развият своите знания и умения, които са необходими на младите хора, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.
В урока участва и госпожа Александра Парашкевова - мениджър „Обучения и развитие на мрежата“ в Джуниър Ачийвмънт България, която поздрави учениците с инициативата. Чрез платформата Teams присъстваха и учениците от X и XII клас профил „Предприемачески“ от СУ „Свети Софроний Врачански“ гр. Пловдив с техните учители Албена Кокалова и Тоска Славова.
#GMWBuildYourFuture #GMWBeSmartAboutMoney #GMW2022 #GMWBulgaria #sugbenkovski

Седмица на парите в 5.в класНа 23.03. 2022 г. в „Световната седмица на парите“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, се проведе урок в Vб клас с преподаватели Здравка Митова и Ненка Георгиева по информационни технологии.
Тази година темата на инициативата „Изгради бъдещето си! Отнасяй се умно към парите!“ предизвиква участниците освен да научат нови неща, да обърнат внимание колко е важно да мислим за собственото си бъдеще, когато взимаме финансови решения.
Пред учениците беше представен дългият път, който са изминали парите през годините, докато стигнат до нас, също пет ценни урока за парите, които могат да се прилагат всеки ден при боравене с личните средства. Те споделиха свои виждания за личния бюджет и подреждането на приоритетите си при разпределяне на парите.
#GMWBuildYourFuture #GMWBeSmartAboutMoney #GMW2022 #GMWBulgaria #sugbenkovski

Инициатива посветена на Международния ден на хората със синдром на ДаунНа 22.03.2022г. учениците от 7г клас отбелязаха международния ден на хората със синдром на Даун. В час на класа седмокласници наблюдаваха подготвен от класния ръководител Здравка Митова видео клип. Ресурсният ръководител Венета Бамбалова ги запозна с живота на известни личности със синдром на Даун, които са ярко доказателство, че всеки човек с труд, постоянство и упоритост може да постигне целите си, независимо от това с какъв недостатък се е родил. В края на часа учениците изготвиха табло на което залепиха оцветените от тях в часовете по изобразително изкуство шарени чорапи.
Преподавателите и учениците стигнахме до извода, че чрез прилагането на качествени образователни програми, стимулираща семейна среда, добри здравни грижи и подкрепа от семейството и близките на децата със Синдром на Даун, те могат да бъдат успешно интегрирани в обществото и да водят пълноценен живот.

Още статии...

Страница 6 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер