Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Октомври 02, 2022
Text Size

Денят на будителитеВъв връзка с празника 1 ноември - Денят на будителите, учениците от петите класове участващи в проект "Занимания по интереси", учениците от петите класове в Ателие «Сръчни ръце» нарисуваха портретите на известни български будители . С помощта на ръководителя на клуба г-жа Петя Дарджикова те подготвиха изложба във фоайето на втория етаж на СУ "Георги Бенковски".

Клуб "Дигитална креативност"Стартира дейността на клуб "Дигитална креативност" , ученици от 6.б и 6.в клас, с ръководител Лилия Чаушева. Учениците се научиха да работят с платформата Kahoot. Kahoot е безплатна учебна платформа, която се използва всеки ден от милиони хора по целия свят за откриване, създаване, провеждане и споделяне на учебни игри. С него може да се правят за много кратко време забавни игри за учебните часове. По екипи те създадоха първите си въпроси и демонстрираха пред другите.

Откриване на учебната 2021/2022 годинаПо традиция първият учебен ден в България е 15-и септември. За първолаците това е дългоочаквана и вълнуваща дата. Това е нов етап, ново начало в живота на всяко дете. Неслучайно 15 септември е знаменателна дата в нашата история. На 15.09.2021 беше открита новата учебна година в СУ "Георги Бенковски". Директорът на училището г-жа Наталия Александрова поздрави с тържествено слово ученици, родители, учители и гости. Гост на събитието бе г-н Гунчев от РУО Пазарджик.

ВАЖНО за родителите на първокласници и осмокласници за новата учебна 2021/2022 година


Уважаеми родители,
Децата, записани за първи път в първи или осми клас, имат право на еднократна помощ от 300 лв. за началото на новата учебна 2021/2022 година. Средствата се отпускат независимо от доходите на родителите. Финансовата подкрепа се отпуска след подаване на заявление-декларация в дирекция "Социално подпомагане" (ДСП). Заявлението се подава след записване на детето в първи/осми клас, но не по-късно от 15 октомври 2021 г.
Заявлението може да бъде подадено към ДСП по настоящ адрес по електронен път. Електронните услуги 778 за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас и услуга 3121 за ученици, записани в осми клас, са достъпни през Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“, на адрес https://edelivery.egov.bg, раздел „Заяви еУслуга“, Агенция за социално подпомагане. Необходимите удоставерителни документи могат да бъдат прикачени и подадени по електронен път чрез създадената от ДАЕУ е-форма на заявление. Подателят трябва да притежава Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния осигурителен институт (НОИ), на Национална агенция за приходите (НАП), стационарен или мобилен квалифициран електронен подпис.
При възникнали въпроси, относно заявяването на услугата можете да се обръщате към Помощен контактен център на ДАЕУ - 070020341 Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА по Проект BG05M20P001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“

Още статии...

Страница 10 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер