Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Март 29, 2020
Text Size

Книжка ”10 години предприемаческо училище“ издадена с помощта на Училищното настоятелство.Скъпи учители, ученици и родители, измина още една много успешна година за СУ „Георги Бенковски“. През 2018 г. отбелязахме 10 години обучение по предприемачество. Нашите млади предприемачи активно участваха в инициативите „Мениджър за един ден“, „Световна седмица на предприемачеството“, „Световна седмица на парите“ и много други. Учениците завоюваха много награди на конкурси и състезания. Гордеем се с тях! В училището работят изключително добри професионалисти, които отдават сили и енергия за успеха на всяко дете! През отиващата си 2018 г с помощта на Училищното настоятелство бе издадена книжка “10 години предприемаческо училище“. В нея показваме не само пътя, който изминахме към качествено предприемаческото образование, но многобройните ни успехи през това десетилетие! Създадохме кът на предприемача, работихме активно за развиване на доброволчеството сред младите хора. Най-високата оценка, която получихме от МОН, Министерство на финансите и Джуниър Ачийвмънт България бе наградата „Предприемаческо училище на България“. Признанието ни вдъхва самочувствие и увереност, че СУ „Г.Бенковски“ –Пазарджик е модерно и бързо развиващо се европейско училище!
Да си пожелаем една здрава, спорна, мирна и успешна 2019 година!

Коледно пожелание


Благотворителна кампания в подкрепа на децата и младежите от ЦНСТ - с. Лесичово

В навечерието на Коледа Ученическият парламент към СУ „Георги Бенковски“-Пазарджик организира благотворителна кампания в подкрепа на децата и младежите от ЦНСТ - с. Лесичово. Благодарим на всички учители, ученици и родители, които откликнаха на призива! За краткото време събрахме 1041,27 лева. В дните преди Рождество Христово учениците от нашето училище стоплиха душите и сърцата децата и младежите от ЦНСТ - с. Лесичово! В тихата Коледна нощ ние уверено ще погледнем към бъдещето, защото в нашето училище учат млади хора, които са готови да помагат, които знаят,че щастието е в това да даваш, а не да получаваш!

Design ThinkingНа 15.12.2018 година се проведе иновационен лагер на ученици от учебните компании от градовете Пазарджик, Карлово, Бургас, Средец и Пловдив за дизайн мислене. Инициативата се проведе в Общински детски комплекс Пловдив от JA Bulgaria и SAP. В рамките на един ден участниците ще имаха възможност да подобрят значително продукта на своята учебна компания чрез инструментите на Design Thinking. Работеха по екипи и всяка учебна компания промотира своя продукт. От СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик участваха учениците от 11"а" клас Цветан Тилев, Мелани Бечева и Косара Копралева с ръководител Лилия Чаушева.
Design Thinking e методологията, която поставя нуждите на клиента в основата на създаването на продукти и услуги. За участниците имаше кратки теоретични части, последвани от работа по отделните Design Thinking фази – проучване, синтезиране, генериране на идеи, прототипиране и валидиране заедно с опитен специалист от SAP. Това помогна на учениците от учените компании да разбератте по-добре с какви проблеми се сблъскват потенциалните клиенти и до каква степен идеята за продукт или услуга ги разрешава и в каква насока да се доразвие.
Ползата от участието в това обучение на всеки един екип, който е в начална фаза на разработка е, че може да:
- Изясни от какво наистина имат нужда клиентите – чрез проучване с подготвени въпроси за интервю и наблюдения;
- Генерира/избере нови идеи как да се удовлетвори тази нужда с иновативен продукт или услуга, които все още не са на пазара – в рамките на синтезиране и генериране на идеи;
- Валидира/оцени до колко предложенията се харесват на клиентите – чрез прототипиране и проверка с тестови потребители;
- Си тръгне с конкретни следващи стъпки за реализиране на продукт или услуга.

Коледна благотворителна акция 2018 г. в Средно училище „Г. Бенковски“В СУ "Георги Бенковски"- Пазарджик се организира благотворителна акция за деца и младежи лишени от майчина обич под надслов "Заедно на Коледа". Средствата ще бъдат дарени на ЦНСТ - с. Лесичово.
Начало на акцията 10-ти декември 2018 година. В училището ще се проведе и благотворителен базар.

Още статии...

Страница 10 от 51

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер