Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Март 26, 2023
Text Size

Световната седмица на парите 21 до 25 март 2022г.През световната седмица на парите 21 до 25 март 2022г. учениците от 5 и 6 клас в час по изобразително изкуство рисуваха на тема „Погрижи се за себе си, погрижи се за своите финанси“. Най-добрите творби бяха селектирани от преподавателя по изобразително изкуство старши учител Петя Дарджикова и се направи изложба в коридора на третия етаж в Средно училище „Георги Бенковски“ град Пазарджик.

Интегриран открит урок по информационни технологии и предприемачество „Моето кариерно портфолио“За поредна година СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик активно се включва в Световната седмица на парите – 21 – 27.03.2022г.
Една от инициативите се проведе на 25.03.2022г. – интегриран открит урок по информационни технологии и предприемачество „Моето кариерно портфолио“, проведен в 12.а клас профил „Предприемачески“.
Учениците представят своите кариерни портфолиа, включващи училищни и извънучилищни дейности, самооценка, себепознание, самореализация и проекти по учебни предмети.
Жури, от Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране и консултиране град Пазарджик в състав:
г-жа Десислава Славеева Вълкова - Директор
г-жа Дарина Димитрова Кордева - специалист обучение и развитие
г-жа Илияна Найденова Кошлукова - специалист обучение и развитие
оцени по определени критерии ученическото портфолио.
Часът се проведе присъствено и споделено в платформата Тиймс.
Техните ръководители са Лилия Чаушева – старши учител по ИТ и предприемачество и Десислава Минчева – старши учител по ИТ.
Младите предприемачи със самочувствие показаха придобитите умения.
Всички участници получиха заслужено грамоти от г-жа Наталия Александрова – Директор на Средно училище „Георги Бенковски“ град Пазарджик и ментор на инициативата.

Училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищатаВ СУ „Георги Бенковски“, град Пазарджик на 29.03.2022г. се проведе училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Сформирани са три отбора в Първа възрастова категория с ученици от V-VII клас и два отбора във Втора възрастова категория с ученици от VIII-X клас.
Състезанието се проведе в две части. В първата част отборите решават писмен тест, изработен от училищната комисия по БДП, с времетраене 25 минути за учениците от Първа възрастова категория V-VII клас и 30 минути за Втора възрастова категория VIII-X клас. Огромен интерес предизвика втората част – практически тест в рамките на 15 минути. Един представител от всеки отбор измина състезателното трасе с велосипед пред погледа на двамата съдии. И малките, и големите ученици аплодираха състезателите, които влагаха много старание и мотивация за победа. Всички отбори показаха знания при решаването на тестовете и практически умения за управление на велосипед. Участници в състезанието получиха грамоти и медали. Отличените отбори в двете възрастови групи се класират за участие в общинския кръг на 08.05.2022г.

Благотворителната кампания „Деца помагат на деца“Уважаеми родители,
Изразявам благодарността си към проявената съпричастност в благотворителната кампания „Деца помагат на деца“.
С Вашата подкрепа СУ „Георги Бенковски“, град Пазарджик изпрати 33 пакета с хуманитарна помощ за неделни училища в Украйна.
Прилагаме опис на дарението:

Открит интегриран урок "Дебитни и кредитни карти"В „Световната седмица на парите“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, която се състоя от 21.03 – 27.03. 2022г., се проведе открит урок по лични финанси – ФУЧ в VIIIа и IXа клас, профил „Предприемачески“ с интензивно изучаване на английски език, с преподаватели Лилия Чаушева и Ненка Георгиева.
В хода на урока на тема „Дебитни и кредитни карти“ представител на Алианц Банк България БЦ Пазарджик Любомира Янева - мениджър „Взаимоотношения с бизнес клиенти“, запозна учениците с предимствата на двата вида карти, а те – разделени на екипи, трябваше на работни листове да запишат разликите и да представят своите отговори. В края на часа преподавателите им поставиха задача за развиване на казус, който да представят в часовете по лични финанси.
Тази година темата на инициативата „Изгради бъдещето си! Отнасяй се умно към парите!“ предизвиква учениците да развият своите знания и умения, които са необходими на младите хора, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.
В урока участва и госпожа Александра Парашкевова - мениджър „Обучения и развитие на мрежата“ в Джуниър Ачийвмънт България, която поздрави учениците с инициативата. Чрез платформата Teams присъстваха и учениците от X и XII клас профил „Предприемачески“ от СУ „Свети Софроний Врачански“ гр. Пловдив с техните учители Албена Кокалова и Тоска Славова.
#GMWBuildYourFuture #GMWBeSmartAboutMoney #GMW2022 #GMWBulgaria #sugbenkovski

Още статии...

Страница 10 от 61

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер