Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Сряда, Септември 27, 2023
Text Size

Връчване грамоти на изявени ученици на 23.5.2022 г.В навечерието на 24 май всяка година директорът на училището Наталия Александрова връчва грамоти на изявени ученици. И тази година на 23.05.2022г. в препълнената лекционна зала изказа сърдечна благодарност на всичките 180 специални ученици, постигнали отлични резултати в образователния процес, заели призови места на националните кръгове на състезания, в конкурса „СУ”Георги Бенковски” търси талант“, за принос към училищната общност. Пожела им нови хоризонти, вдъхновение и смели мечти.

СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик започва прием след завършено основно образование за учебната 2023/2024 година

Национален кръг на олимпиадата по информационни технологии на 14 май 2022 г.


Училище-координатор за област Пазарджик – Средно училище „Георги Бенковски“ Пазарджик.
Участници за областта – ученици от Математическа гимназия „Константин Величков“.

„Мениджър за един ден 2022" – „Силата на един екип“На 10.05.2022 г. се проведе юбилейното двадесето издание на инициативата „Мениджър за един ден (под мотото „Силата на един екип“), организирана от JA Bulgaria (Джуниър Ачийвмънт България). Това е най-значимата образователна инициатива, която подпомага кариерната реализация на ученици над 16 години.
За поредна година 12 ученици от СУ „Георги Бенковски“ - гр. Пазарджик се включиха активно в инициативата, като в рамките на един работен ден участниците се запознаха с реалната дейност на компании и организации в град Пазарджик.
Фирмите и институциите, които бяха домакини на събитието, са: „Ирели“ ООД, „Профи Принт България“, „Елкомп-68“, „Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране и консултиране“ - град Пазарджик и СУ „Георги Бенковски“ - гр. Пазарджик.
Учениците, участвали в инициативата, заеха следните позиции:
- Елена Адова, Виктория Лукова и Симона Малинова (от 8.а клас) бяха заместник-директори и счетоводител в СУ „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик;
- Лилия Чачова, Димитър Моллов бяха мениджъри в Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране и консултиране“ - град Пазарджик;
- Цветелина Зяпкова, Йорданка Тонкова и Наталия Генчева от 9.а клас бяха във фирма „Елкомп-68“;
- Боян Иванов, Антон Костадинов (10.а клас) – във фирма „Профи Принт България“;
- Таня Василева и Николай Стойков – в „Ирели“ ООД.
С голям ентусиазъм и желание те влязоха в ролята на мениджъри и се потопиха в реалната работна среда на компаниите. За участието си в инициативата учениците получиха сертификати от JA Bulgaria. ашата подкрепа всяка година достигаме до над

Oбластeн кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищатаЗа втора година СУ „Георги Бенковски” – гр. Пазарджик е училище-координатор и домакин на областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Гост на състезанието е г-жа Марияна Гигова – старши експерт по предучилищно възпитание в РУО – гр. Пазарджик.
На 14.05.2022 г. пет отбора от Първа състезателна група V-VII клас от – ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик, ОбУ “Христо Ботев“ – с. Калугерово, СУ “Св. Климент Охридски“ – гр. Ракитово, ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище и СУ “Александър Иванов-Чапай“ – гр. Белово, и два отбора от Втора състезателна група VIII-X клас от СУ “Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик и СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище, са класирани за участие в областния кръг на Националното състезание по БДП. По регламент състезанието е в две части. В 10.00 часа в лекционната зала на училището за определено време отборите решават писмен текст по БДП. Последва практически тест, оценяван от компетентно жури от трима представители на КАТ – Пазарджик. За 15 минути двама представители от отбор преминават елементите на състезателното трасето с велосипед. Участниците демонстрират много добра техника на управление на велосипед, прецизност и бързина.
Състезанието завърши с поздрав и думи на благодарност от г-жа Наталия Александрова – директор на училището- координатор, към отборите и ръководителите за отличното им представяне, за показаните знания и умения по най- важния урок в живота – да запазим себе си и другия на пътя. Благодари и на комисиите за създадените прекрасни условия и организация. Награди с медали отборите, класирали се I, II и III място.
Г-жа Николина Величкова – главен специалист в Община Пазарджик, връчи грамоти, изработени от училището-координатор, на всички състезатели и ръководители на отбори.
Победител в Първа състезателна група V-VII клас е отборът на ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик със 106 точки. С една точка разлика в крайното класиране ОУ “Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище зае II място със 105 точки.
Във Втора състезателна група VIII-X клас победител е СУ “Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище със 132 точки.
Успех и достойно представяне на отборите от област Пазарджик в националния кръг на Националното състезание по БДП.

Още статии...

Страница 10 от 63

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер