Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Събота, Декември 07, 2019
Text Size

Честване на 1 ноември - Ден на народните будители с факелно шествие


На 01.11.2018 г. се проведе факелно шествие по улиците на Пазарджик в чест на един от най-светлите празници – Денят на народните будители. Ученици от 5.б и 6.в клас и класните им ръководители ст. учители Н. Христова и Вл. Донов присъстваха на тържеството. 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛИ И НАСТОЯЩИ БУДИТЕЛИ!

Мениджър за един ден – 30.10.2018 г.


Инициативи през национална седмица на четенето от 22.10.2018г. до 26.10.2018г. в СУ„Георги Бенковски” – ПазарджикПърви ден – понеделник, 22 октомври 2018 г.: Откриване на Националната седмица на четенето. Инициативите в този ден са насочени към най-малките – децата в предучилищна възраст. „Любими приказни герои гостуват на най-малките в детските градини и училищата с подготвителни групи.
Втори ден – вторник, 23 октомври 2018 г.: Инициативите в този ден са насочени към ученици от началния етап на основното образование. Маратон на четенето. Организиране на информационни срещи с родители за подкрепа на деца и ученици, които имат проблеми в езиковото развитие.
Трети ден – сряда, 24 октомври 2018 г.: Инициативите в този ден са насочени към ученици от прогимназиалния етап на основното образование. Състезания за най-добър четец, за най-добър разказвач, по правопис. Езикът, който ни събира и разделя.
Четвърти ден – четвъртък, 25 октомври 2018 г.: Инициативите в този ден са насочени към ученици от гимназиалния етап на средното образование. Четене от публични личности в училищата. Организирани посещения на библиотеки и срещи с автори. Проект за любима книга или автор.
Пети ден – петък, 26 октомври 2018 г.: Инициативите в този ден са насочени към възрастните. Срещи и инициативи за споделяне на опит при обучението на възрастни и ползите от грамотността. Закриване на Националната седмица на четенето и представяне на резултатите от реализираните дейности.

Първият учебен ден - 17.IX.2018 годинаБезспорно не знаем какво ще е бъдещето, но трябва да сме достатъчно отворени и адаптивни, за да можем да го посрещнем. Днес, в деня на Вярата, Надеждата, Любовта и Мъдростта училищният звънец събра в двора на СУ „Георги Бенковски“ 865 ученици, устремени към знанието. Символиката на днешния ден показва посоката на образованието в родното ни училище. Всеки ден за специалистите в СУ „Георги Бенковски“ е ден на надежда и вяра, че расте едно младо креативно поколение. Тази увереност идва и от 10- годишното ни сътрудничество с Джуниър Ачийвмънт България.
Ново начало, с нови надежди, към нови върхове. Още една успешна, спорна и благополучна учебна 2018/2019 година!
Наталия Александрова,
Директор СУ „Георги Бенковски“
град Пазарджик

А допълнителна информация – транспаранта е проект на Лилия Димитрова Чаушева –ст.учител по ИТ и предприемачество и Петя Дарджикова – ст.учител по изобразително изкуство. Новото лого на училището е създадено от ученика Любомир Момеков, 9 а клас от профил „Предприемачески“ във връзка с 10-годишния юбилей на училището работещо по програмите на JA Bulgaria и номинирано с приза „Предприемаческо училище“ на България за 2017 година. Изработването на транспаранта са със средства дарени от училищните компании в училище.

 

Откриване на новата учебна 2018/2019 година


Уважаеми учители, родители и ученици тържеството за откриването на новата учебна година 2018/2019 ще бъде на 17 септември от 9.00 часа в двора на СУ "Георги Бенковски"- град Пазарджик.
От ръководството

Още статии...

Страница 10 от 49

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер