Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Вторник, Септември 21, 2021
Text Size

Проект „Подкрепа за успех“


Основен приоритет за СУ "Георги Бенковски"-Пазарджик е осигуряването на равен достъп до висококачествено образование за всички ученици. Възможностите за повишаване на образователните резултати е работата по проект BG05M2OP001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“ . За учебна 2019/2020 година са сформирани седем групи за допълнително обучение по БЕЛ и по математика и една група за занимания по интереси. С допълнителна работа не само се компенсират пропуските на учениците по двата основни учебни предмета, но и се повишава мотивацията им за учебен труд и желанието за успех.

Мениджър за един ден 2019На 7 ноември 2019 година се проведе традиционната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик се включи с 9 ученици от 9 а клас от профил „Предприемачески“. Партньори на нашите млади мениджъри бяха местните фирми“Ирели”, „Елкомп - 68“, “Профи – принт България”.
Учениците заеха важни управленчески позиции:
• Управители на фирма “Профи принт България” – Атанас Тилев и Мартина Караджова.
• Ръководители – сектор производство – Валентин Карагьозов и Веселин Райков, Организатори производство – Алекс Иливанов и Иларион Иванов във фирма „Ирели”.
• В работният процес на фирма „Елкомп-68”активно се включиха Елинга Никифорова, Стояна Петрова и Дебора Вощанска.
Нашите възпитаници се представиха по достоен начин на заеманите от тях позиции, като показаха активност, креативност и позитивно мислене, както и умения за работа в екип. Изключително ентусиазирани и жадни за практически познания те попиваха споделения опит на предприемачите. В реална среда се запознаха с протичането на целия работен процес. Тази инициатива е отличен трамплин към бъдещия избор на професия.
В края на работния ден младите мениджъри получиха сертификат за участие в инициативата.
Те запазиха свои очаквания за бъдещи проекти.
Благодарим на всички фирми, които отделиха време, за да предоставят уникалната възможност на учениците ни да се докоснат до истинския бизнес.

СУ "Г.Бенковски" Пазарджик почете Деня на народните будители1 ноември 2019г. С факелно шествие и концерт на пл. „Константин Величков“ Пазарджик се поклони на Народните будители. Стотици деца от различни училища се събраха на паметника на Захари Стоянов, от където по ул. „Цар Шишман“ тръгна шествието, то прекоси пешеходната част и стигна до Тортата, където десетки пазарджиклии устояха на ниските температури и бръснещия вятър, за да се насладят на концерта.
Ученици от прогимназиален и гимназиален етап от СУ "Георги Бенковски" се включиха в шествието, както и техните класни ръководители.

Първо място на Общинското ученическо първенство по футбол за 2019/2020 година за ученици 8-10 класСлед биенето на първия училищен звънец всяка година започват Ученическите спортни състезания.
Голям е интересът сред училищната общност към футбола. Малки и големи ученици с желание се включват в състезанията.
На 07.11.2019 година завърши Общинското ученическо първенство по футбол за 2019/2020 година за ученици 8-10 клас.
В последната среща от програмата отборът на СУ „Георги Бенковски” град Пазарджик победи категорично представителите на ПГСА град Пазарджик и с предходните победи срещу ПГФР и ПГХХТ и равен резултат срещу ПГМЕТ град Пазарджик завоюва първо място.
Предоставените от Община Пазарджик грамота и медали, бяха връчени на отбора от директора на училището.
Пожелаваме успех и късмет на отбора във всички етапи на състезанието.

Състезание по повод Деня на будителите


На 28.10.2019 г. ( понеделник ) в СУ "Георги Бенковски" се проведе състезание по повод Деня на будителите. Участници бяха ученици от 5. в клас. Организатор на "Народните будители" беше г-ца Евелина Пиперова - класен ръководител и учител по български език и литература на 5. в клас. Регламентът включваше три кръга от разнообразни въпроси и задачи. Част от тях бяха свързани с биографията на Васил Левски, а други - с разпознаване на будители по снимка, свързване на име с цитат, подреждане на имена на будители по азбучен ред, решаване на кръстословица и др. За максимално обективни точки имаше и жури - г-жа Наталия Александрова и г-жа Катя Палашева. Те допълваха отговорите на учениците и помагаха на отборите при решаването на кръстословицата. В края на състезанието г-ца Пиперова показа фототипни издания на тефтерчето на Левски и "Буквар с различни поучения" на д-р Петър Берон. Отборите бяха класирани и получиха индивидуални грамоти, връчени от г-жа Александрова.

Още статии...

Страница 10 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер