Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Събота, Ноември 28, 2020
Text Size

Заповед на Министъра на образованието и науката за носенето на лични предпазни средства за лице

ЕМОЦИОНАЛЕН ФИНАЛ НА УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПИЛОТЕН ПРОЕКТ „OPEN COHESION SCHOOL“ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯНа 23 октомври 2020 г., екипът на Областен информационен център – Пазарджик благодари на ученици и учители от СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик, включени като партньори в международен проект на Европейската комисия „Open Cohesion School“, или „Училище за отворено сближаване“, и връчи удостоверения и предметни награди за активното им участие. Българският вариант на проекта е „Детективи на европейски проекти“.
В проекта участваха шест държави – България, Хърватия, Португалия, Испания и Гърция, а от България взеха участие шест ОИЦ – Центровете от Пазарджик, Бургас, Силистра, Видин, Шумен и Ямбол. Централното координационно звено при Министерски съвет, със съдействието на Регионалните управления по образованието в областните градове, осъществяваше логистична подкрепа и координираше работата на избраните училища по проекта.
Всички ученици в пилотния проект бяха ангажирани да открият и анализират проекти, финансирани от ЕС.
Учениците и техните ръководители: Иванка Дамянова – заместник директор по учебната дейност, Лилия Чаушева – старши учител по информационни технологии и предприемачество в продължение на няколко месеца извършиха мониторинг на проект „Внедряване нова технология за подобряване на експлоатационните характеристики на акумулаторните батерии“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, с бенефициент „ЕЛХИМ-ИСКРА“ АД – Пазарджик. Освен използването на различните източници за наблюдение, детективите на европейски проекти получиха подкрепа от инж. Милко Трендафилов – технически директор на дружеството и координатор на проекта и инж. Албена Димитрова – директор връзки с инвеститорите и технически отговорник на проекта.
Чрез проекта у учениците се формира гражданско самосъзнание и активност, като бяха провокирани да изследват и да направят мониторинг на обществено значим проект в своя град, финансиран с европейски средства.
Учениците от екип „ЕКО Предприемач-ECO Entrepreneur“, профил "Предприемачески" в СУ „Георги Бенковски“ Пазарджик изготвиха финален клип за извършената дейност по мониторинга на „Елхим-Искра“ АД, с който се състезаваха с другите екипи от страната.
Линк към клип: https://youtu.be/2atKk0dINSk
Емоционалният финал при награждането на учениците приключи с поздравително обръщение от г-жа Наталия Александрова – директор на СУ „Георги Бенковски“ Пазарджик и Джанмарко Гуацо – член на италианския екип „ASOC“, който отправи послание чрез видео запис.
Видео-обръщението на Джанмарко Гуацо: https://youtu.be/EFdW6M7TQ1o
Управителят на ОИЦ – Пазарджик Радослав Пешалов и експерт Петя Василева връчиха на участниците в проекта международни сертификати и предметни награди. Всички доклади и финалния творчески продукт на участниците от петте държави са налични на следния Интернет адрес: http://www.ascuoladiopencoesione.it/en/schools-teams.

Меню за периода 23.11.-27.11.2020 г.

Откриване на новата 2020/2021 учебна година

Обръщение на Директора за откриване на новата 2020/2021 учебна година

Още статии...

Страница 1 от 53

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер